3FM nieuws

Nachtelijke zwemmarathon haalt bijna 6000 euro op voor The Lifeline

  1. Nieuwschevron right
  2. Nachtelijke zwemmarathon haalt bijna 6000 euro op voor The Lifeline

Ze wilden in actie komen voor Serious Request: The Lifeline en ze zijn lid een zwemvereniging, dus de keuze was snel gemaakt. Leerlingen van het Kennemer College in Beverwijk riepen samen met hun ouders en zwemvereniging Oeza iedereen op om mee te doen aan een zwemmarathon. Hun doel was 1500 euro, maar inmiddels hebben ze bijna de 6000 aangetikt! Wij spraken Eric Blaauw, een van de organisatoren.

De nacht

De twaalf uur durende marathon begon ‘s avonds om 19:00 uur, tegelijkertijd met het discozwemmen. Maar die feestelijke sfeer hing er ook zonder discolichtjes: "De hele nacht lang was er een harde kern aan wedstrijdzwemmers aanwezig die elkaar bleef motiveren, mensen wakker hielden en spelletjes deden." Er kwamen ook mensen kijken om de zwemmers toe te juichen. Eric: "Soms waren het er maar twee of vier, maar het liep de hele nacht door." Er kwamen zelfs mensen uit feestjes om ze succes te wensen.

Het is ze gelukt om 72 zwemmers op te trommelen voor de actie. De meest fanatieke zwemmer heeft in ruim vier uur twaalf kilometer gezwommen en een dikke 335 euro opgehaald. Een oude bekende van de zwemvereniging, die al 40 jaar niet meer had gezwommen, wilde zelfs meedoen. "Dat is fantastisch natuurlijk. Jong en oud respecteert elkaar, motiveert elkaar en iedereen heeft dan ook nog zoveel geld over voor het goede doel."

Waterdicht plan

De club had alles tot in de puntjes uitgedacht. Er waren EHBO’ers, banentellers, portieren en cateraars aanwezig. Er was zeker geen sprake van een voedseltekort: "We hadden 80 bananen, 80 appels en 20 komkommers. We hebben nog van de slager 15 kilo aan verschillende worsten gekregen en de supermarkt schonk onder andere ontbijtkoek, koffie, thee en krentenbollen. De plaatselijke bakker verzorgde zelfs zoveel broodjes dat we op zondagochtend een uitgebreid ontbijt hadden!"

Niet alles liep precies volgens de planning, want één dag voor het evenement lag de actiewebsite eruit. En ja, als niemand meer online kan doneren, moeten ze het maar in real life doen. Maar liefst 3200 euro aan cash geld moest midden in de nacht naar een kluis worden gebracht. "Gelukkig hadden we politie erbij om alles in de gaten te houden. Het bedrag overtrof al onze verwachtingen!"

Tips om een eigen actie op te zetten

"Ik denk dat we het voor elkaar hebben gekregen om zoveel geld op te halen, omdat we er zelf ongelooflijk enthousiast over zijn geweest. Het is een kwestie van steeds blijven vragen of iedereen zich al op heeft gegeven. Dan gaat het vanzelf leven. Stap gewoon naar binnen bij bedrijven om te zeggen wat je gaat doen en waarvoor je het doet. Wees brutaal en denk groots." Enthousiasme en lef was the key to succes voor deze actie.

Kom ook in actie

Ook jij kunt in actie komen. Dit kan met iets heel simpels zijn, of juist iets creatiefs. Hoe meer geld wij met zijn allen ophalen, hoe meer het Rode Kruis kan doen. Laat je familie, vrienden en kennissen weten dat jij een actie start en moedig ze aan om ook te helpen. Start hier je eigen actie!

Ster advertentie
Ster advertentie