3FM nieuws

Koop een plantenhanger, steun 3FM SR19: The Lifeline

  1. Nieuwschevron right
  2. Koop een plantenhanger, steun 3FM SR19: The Lifeline

Je ziet ze tegenwoordig overal: plantenhangers. Leonie maakt ze ook en komt daarmee in actie voor 3FM Serious Request: The Lifeline. En plantenhangers heb je nooit teveel toch? Er is in huis altijd wel een plek te vinden dat wat groen kan gebruiken, dus bestellen die hap!

Ervaringen

Zelf komt Leonie ook weleens in contact met slachtoffers van mensenhandel. Ze helpt vluchtelingen namelijk in hun asielprocedure en daarbij komt ze vaak mensen tegen die slachtoffer zijn geworden tijdens hun vlucht. "Dit zijn vaak mensen van mijn leeftijd, begin 20 of soms zelf minderjarig. Dat raakt me. Wat voor toekomst hebben deze mensen? Ze zijn vaak dubbel op de vlucht: voor een onveilig thuis én hun uitbuiter. Mensen die wanhopig op zoek zijn naar een nieuw leven beginnen zo met 1-0 achterstand."

Toen ze erachter kwam dat 3FM zich inzet voor de slachtoffers van mensenhandel wist ze het meteen: ik kom in actie!

Plantenhangers

Er komen al veel bestellingen binnen, dus Leonie is druk bezig met het maken van alle plantenhangers. Natuurlijk is er altijd ruimte voor meer... Wil jij ook zo'n gezellige hanger? Bestellen en doneren doe je hier!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3FM Serious Request: The Lifeline

Met 3FM Serious Request: The Lifeline gaan we samen met het Rode Kruis de strijd aan tegen mensenhandel. ‘Mensenhandel’ staat voor uitbuiting, in combinatie met bedreiging, geweld, afpersing, misleiding of machtsmisbruik. Een kwart van de slachtoffers is minderjarig: jonge mensen lopen meer risico, net als mensen die op de vlucht zijn.

Mensenhandel komt overal ter wereld voor, óók in Nederland. De meest bekende vorm is uitbuiting in de seksindustrie (denk bijvoorbeeld aan loverboys), maar ook gedwongen arbeid en gedwongen criminaliteit zijn vormen van mensenhandel.

Wil jij ook in actie komen?

Dat kan, heel graag zelfs! Op de actiepagina kun je een eigen actie aanmaken of je kunt één van de kant-en-klare acties kiezen en daarmee ga jij óók de strijd aan tegen mensenhandel.

Ster advertentie
Ster advertentie