3FM nieuws

Herdenkingsconcert voor Chester Bennington is vannacht live te zien

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Herdenkingsconcert voor Chester Bennington is vannacht live te zien

Om de voormalig frontman van Linkin Park te herdenken wordt er een dit weekend een concert gegeven in Los Angeles. Buiten Linkin Park zelf treden onder andere leden van Korn, Avenged Sevenfold en System Of A Down op om geld op te halen voor het One More Light fonds. De kaarten zijn al lang en breed uitverkocht, maar je kunt er tóch een beetje bij zijn.

Herdenkingsconcert

Om Chester te herdenken is het het concert 'Linkin Park and Friends Celebrate Life in Honor of Chester Bennington' georganiseerd. Het is al uitverkocht, maar de band gaat het hele concert livestreamen vanuit Los Angeles. Om mee te kijken kun je vrijdag- op zaterdagnacht om 04:45 uur terecht op de YouTube pagina van de band.

Chester Bennington

Chester Bennington kwam eerder deze zomer in het nieuws nadat bekend werd dat hij een einde gemaakt had aan zijn leven. Sindsdien zet de band zich in voor zelfmoordpreventie. Door middel van hun muziek proberen ze een licht in de duisternis te zijn voor mensen die het net zo moeilijk hebben als Chester het had.

Bennington was altijd al erg open over zijn verslavingsproblemen en depressie. Desalniettemin waren familie en vrienden ontzettend geschokt toen ze het nieuws hoorden dat hij zelfmoord gepleegd had. Hij kwam eerder terug van een vakantie in Arizona met zijn vrouw, alleen. Hij zei dat hij nodig moest werken, maar na de vondst van zijn lichaam bleek dat er toch iets anders aan de hand was.

Hoewel het einde van zijn leven onverwachts was, herinneren velen hem op een ontzettend positieve manier. Zo zei Rihanna het volgende in een instragrampost: "Literally the most impressive talent I've ever seen live! Vocal beast!". Ook zei scenario-schrijver Joss Whedon: "A Thousand Suns got me through a horribly dark time". Velen waren dan ook geschokt omdat Chester zelf zo open was over de mentale strijd die hij dagelijks voerde. Bennington is een wereldtalent dat door vele gekoesterd zal blijven.

'One More Light'

'One More Light' is een nummer afkomstig van het gelijknamige Linkin Park album. Origineel was het nummer voor een vriend van de band die overleden was aan kanker. De track was bedoeld om liefde te geven aan mensen die een naaste verloren hadden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Inmiddels wordt het nummer door vele fans gebruikt als steunbetuiging voor de band. De naam 'One More Light' wordt ook gebruikt voor het fonds waar middels het herdenkingsconcert geld voor wordt opgehaald. Het fonds is bedoeld voor zelfmoordpreventie en ondersteuning van mensen met mentale problemen.

Voor zelfmoordpreventie bestaat er in Amerika een telefoonnummer waar je 24/7 naar kunt bellen als je het niet meer ziet zitten. Logic maakte hier laatst het nummer '1-800-273-8255' voor om het nummer bekender te maken. In Nederland is er ook zo'n nummer: 0900-0113. Als je hier zelf mee worstelt of denkt dat iemand anders er last van heeft: bel! Er is altijd iemand die naar je wil luisteren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie