3FM nieuws

'1-800-273-8255' van Logic vertelt een heftig verhaal over een homoseksuele tiener

  1. Nieuwschevron right
  2. '1-800-273-8255' van Logic vertelt een heftig verhaal over een homoseksuele tiener

1-800-273-8255 is de nieuwe track van Logic, Alessia Cara en Khalid. Op het eerste gezicht lijkt het een of andere code te zijn maar er zit een hele diepe betekenis achter. De titelnaam is namelijk het telefoonnummer van de Suicide Prevention Hotline in Amerika. De clip die bij de track ziet geeft je gegarandeerd kippenvel...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Heftige video

In de clip is te zien hoe een jongen worstelt met zijn gevoelens voor een andere jongen. Zijn vader accepteert het niet en ook zijn klasgenoten treiteren hem. In de clip is ook een bekend gezicht te zien, namelijk Nolan Gould, oftewel Luke uit Modern Family. De twee worden betrapt en dit zorgt ervoor dat de hoofdpersoon in een diep dal terecht komt. In de video heeft hij wanhopig een geweer in de hand, omdat hij een einde aan zijn leven wil maken.

Acceptatie

Uiteindelijk is te zien hoe hij de zelfmoordpreventie-lijn belt en zo hulp zoekt. Hij vindt de liefde van zijn leven en trouwt. Zijn ouders zijn, zo blijkt uit de video, ook hartstikke trots en blij voor hem. De video laat zien dat het altijd goed kan komen, zelfs op je slechtste moment wanneer je geen andere uitweg meer ziet. Heel slim ook van de drie artiesten dat zij de titel dezelfde naam als het telefoonnummer gegeven hebben. Zo is de stap om te bellen voor de kijker kleiner.

Belletjes zijn 50% toegenomen

Dat die stap kleiner is blijkt wel uit de cijfers. Sinds de rapper het nummer liet horen bij de MTV VMA's is het aantal belletjes naar het telefoonnummer met 50% toegenomen. De organisatie is erg opgelucht met deze toename. Het gaat volgens hen niet alleen om het aantal belletjes, maar ook omdat de rapper het taboe rondom zelfmoordgedachten doorbreekt.

Ook in Nederland is een zelfmoordpreventielijn, waar je altijd naartoe kunt bellen voor hulp. Check voor meer informatie de website van 113.

Ster advertentie
Ster advertentie