3FM nieuws

Froukje verdrinkt in nostalgie met nieuwe single 'Naar Het Licht'

foto: Froukjefoto: Froukje
  1. Nieuwschevron right
  2. Froukje verdrinkt in nostalgie met nieuwe single 'Naar Het Licht'

Nieuwe muziek van Froukje! Het is na de ex-3FM Megahit 'Als Ik God Was' de tweede single die de Nederlandse zangeres dit jaar uitbrengt in aanloop naar haar veelbelovende debuutalbum. In 'Naar Het Licht' combineert Froukje levensgrote thema's met een aanstekelijk dansbare beat en hiermee zet ze haar gevestigde popsound heerlijk verder.

'Naar Het Licht'

Waar Froukje in 'Als Ik God Was' het leven bekijkt door de ogen van God en zag dat het goed was, navigeert de zangeres in 'Naar Het Licht' meer de welbekende existentiële twintigers crisis. Met de twee tot nu toe verschenen singles van haar debuutplaat lijkt de toon daarmee te zijn gezet. Froukje is misschien dan wel dé nieuwe popsensatie van de afgelopen jaren wiens muzikale carrière in de stroomversnelling zit, maar is deels ook gewoon een 21-jarige die worstelt met het leven en met zichzelf.

Zo zingt ze in 'Naar Het Licht': "Soms scroll ik door m'n foto's, en verdrink in nostalgie. Ik denk aan lentes groen als kunstgras en, dan mis ik die magie in wat ik ben geworden en alles wat ik nog kan zijn." Maar ook: "Het is me allemaal wat veel soms dus nu probeer ik therapie. Ik voel altijd heel veel schaamte, ik hoop dat niemand me daar ziet. Ik stapel verdriet op liefde, dan weer liefde op verdriet. Tot ik niet meer weet wat echt is. Liefde kent toch geen limiet?"

Maar: Froukje zou Froukje niet zijn als dergelijke grote levensthema's als het leven, de dood en de vergankelijkheid tegelijkertijd niet ook worden gecombineerd met een lekkere dansbare beat. Want dat is precies de mix die Froukje altijd ijzersterk weet te realiseren: het leven is ingewikkeld, maar laten we in ieder geval wel blijven dansen.

Check de track hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tour

Het is een bewogen week voor Froukje: nieuwe track uit, en daarnaast is haar voorjaarstour ook van start gegaan. Zoals we op Instagram kunnen volgen vervoert de zangeres zich de komende periode met een gigantische vrachtwagen met haar hoofd en naam erop door het land, van concertzaal naar concertzaal. Paradiso is achter de rug, maar er staan nog een hoop data op de planning. Slecht nieuws als je last-minute nog een ticket op de kop wilde tikken, alle shows zijn namelijk volledig uitverkocht!

Ster advertentie
Ster advertentie