Artiest

Froukje

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Froukje
Froukje Veenstra

Froukje Veenstra (Nieuwkoop, 2001) start in 2018 met de studie Songwriting aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam. Nog voordat ze afstudeert breekt ze begin 2020 door met het nummer ‘Groter Dan Ik’, een protestnummer om aandacht te vragen voor het klimaatprobleem.


Met een aantal singles en haar debuut-EP Licht en Donker bouwt ze snel een fanbase op die zich in de thema’s van haar muziek kunnen vinden. Met een mix van elektronische dancemuziek, maatschappijkritische teksten en problemen die dagelijks spelen bij de jongere generaties heeft ze een unieke stijl ontwikkeld.


In 2021 brengt Froukje het nummer ‘Niet Tussen’ uit, waarin de zangeres zingt over het jaar zonder uitzicht dat iedereen door de corona pandemie heeft ervaren. De clip vertelt een ander verhaal, eentje waarin de liefde wordt gevierd door op het podium van een uitvaartcentrum vol passie te zoenen met een vrouw. Toch is Froukje duidelijk: “dit nummer gaat niet over lesbisch of biseksueel zijn, het gaat over de liefde”.


Volgens veel mensen is ze één van de grootste poptalenten van Nederland. Onder andere Wende nodigt haar uit om in Carré bij Kaleidoscoop op te treden. Het is dan ook niet gek dat 3FM haar in November 2020 tot 3FM Talent heeft uitgeroepen.