3FM nieuws

Froukje dit jaar twee keer in AFAS Live. Hoe is zij hier gekomen?

foto: Jessie Kampfoto: Jessie Kamp
  1. Nieuwschevron right
  2. Froukje dit jaar twee keer in AFAS Live. Hoe is zij hier gekomen?

Vandaag heeft Froukje laten weten op 20 en 21 november in AFAS Live te staan. Deze shows zijn onderdeel van haar Noodzakelijk Verdriet-tour. Dit voorjaar tourt Froukje al door ons land, met deze twee shows doet de zangeres er een schepje bovenop. Hoe is de 22-jarige zangeres in vier jaar zo hard gegaan?

Het is niet de eerste keer dat Froukje in de popzaal in Amsterdam-Zuidoost staat. In oktober 2022 was de zangeres er ook al te vinden, maar met de aankondiging van niet één, maar twee shows is het duidelijk dat Froukje door de jaren heen alsmaar in populariteit is gestegen. In 2020 brak de popster (toen nog studente) door met het liedje ‘Groter Dan Ik’, waarmee Froukje zichzelf als poptalent introduceerde.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Een jaar later schrijft de zangeres uit Nieuwkoop met onder andere Pepijn Lanen van De Jeugd van Tegenwoordig het nummer ‘Onbezonnen’, wat haar een 3FM Megahit oplevert. Dit nummer is ook gelijk te vinden op haar eerste EP, genaamd Licht en Donker. Ook op die plaat: ‘Ik Wil Dansen’, de 3voor12 Song van het Jaar. Het is ook het jaar waarin Froukje kan beginnen met toeren, ook al vallen weliswaar veel van haar shows uit wegens de coronamaatregelen.

Noodzakelijk Verdriet

In maart 2022 verschijnt haar tweede EP Uitzinnig. Opnieuw staat op een EP van haar de 3voor12 Song van het Jaar, ditmaal wint het nummer ‘Zonder Gezicht’ (samen met S10). Het is ook het jaar dat Froukje voor het eerst in de AFAS Live optreedt. In 2023 doet Froukje het wat rustiger aan en brengt enkel een aantal singles uit, die doen vermoeden dat haar debuutalbum niet meer lang op zich laat wachten.

En in 2024 is die langspeler dan ook daar. Het album Noodzakelijk Verdriet kwam twee weken geleden uit. Het openingsnummer ‘Kwijt’ was meteen de 3FM-Megahit. De zangeres vierde de plaat met een aankondiging van een voorjaarstour, gaf twee optredens in Carré en stond op Eurosonic Noorderslag. Op dat laatste concert noemde 3FM-dj Barend van Deelen haar ‘de koningin van het bal’. Nu pakt de zangeres door met twee AFAS shows in het najaar.

De kaartverkoop gaat donderdag 25 januari 10:00 uur van start.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie