3FM nieuws

Froukje schijnt in Carré met avond vol noodzakelijk verdriet én vreugde

foto: Jessie Kamp
  1. Nieuwschevron right
  2. Froukje schijnt in Carré met avond vol noodzakelijk verdriet én vreugde

Froukje stond vanavond in een uitverkocht Carré. Dit is de eerste keer dat zij live speelt sinds haar album Noodzakelijk Verdriet is uitgekomen. Opvallend was hoe zij een ode bracht aan haar overleden broer.

Overleden broer

Dit is het eerste optreden geweest, van een rits van meer dan achttien shows voor komend halfjaar. Froukje vertelde tijdens het concert: "Toen ik twee maanden oud was is mijn broer overleden. Hij is geboren op 23 mei en we vieren elk jaar nog zijn verjaardag. Het voelde goed om op dit album een liedje over hem te schrijven. Over hoe zwaar dit verdriet is, maar ook over hoe verdriet kan slijten en hoe het leven weer mooi kan zijn." Bekijk het hele fragment waarbij de hele zaal muisstil was uit verwondering hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nagenieten

Opvallend was hoe makkelijk Froukje de hele zaal mee kreeg, zelfs met alle nieuwe nummers. Alleen 'Geef Het Terug' en 'Zeeën Van Liefde' speelde ze niet van het nieuwe album. Voor haar was het niet nodig om te shinen met veel visuals, CO2, confetti of dertig verschillende soorten lampen. De set-up is simpel maar krachtig.

Daarnaast is er respect op te brengen voor de opbouw van de setlist met naast het dansbare werk ook ruimte voor intieme momenten (uiteraard deed ze 3FM Megahit 'Kwijt') en de longinhoud van Frok. Ze zingt terwijl ze rapt en rapt terwijl ze zingt en dat nummer na nummer.

Nog meer foto's en video's kijken? Slide dan door deze post op Instagram. Foto's zijn gemaakt door Jessie Kamp.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie