3FM nieuws

One Minute Documentary: Froukje's 5 mei als Ambassadeur van de Vrijheid

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. One Minute Documentary: Froukje's 5 mei als Ambassadeur van de Vrijheid

Dit jaar is Froukje een van de Ambassadeurs van de Vrijheid. Samen met de andere ambassadeurs, MEAU en Tabitha, en de bezoekers van de Bevrijdingsfestivals zal zij deze dag stilstaan bij het belang van vrijheid. Maar wat betekent het nou om Ambassadeur te zijn van de Vrijheid op 5 mei? 3FM volgde Froukje de gehele dag voor een 'One Minute Documentary'.

Ambassadeur van de Vrijheid

Het is niet niks om Ambassadeur van de Vrijheid te zijn, de dag begon al vroeg bij de vliegbasis in Gilze-Rijen, waarbij Froukje vervolgens samen met 3FM-dj Nellie de helikopter instapte om de Bevrijdingsfestivals af te gaan. Ze trad op bij de bevrijdingsfestivals in Zwolle, Groningen, Den Haag en Haarlem.

In aanloop naar 5 mei toe, doken ook alle ambassadeurs een bepaald thema rondom vrijheid in, waarbij Froukje een documentaire met Roxolana maakte. Roxolana is een Oekraïense zangeres met een vergelijkbare carrière, in deze documentaire ging Froukje naar Polen om samen met Roxolana te praten over de oorlog in Oekraïne en muziek te maken.

Froukje, Roxolana en Mark Rutte

Op 5 mei werden de twee op bijzondere wijze weer herenigd, betraden ze samen het podium, én staken ze het vuur aan samen met minister-president Mark Rutte. Al is Froukje de hectiek van een druk tourschema met vele optredens natuurlijk gewend, was deze dag voor haar wel extra bijzonder: "Mijn werk wordt pas echt leuk als ik me ook voor bredere doelen kan inzetten, dus zo'n ambassadeurschap is een hele grote eer."

Check hoe Froukje haar dag als Ambassadeur van de Vrijheid op 5 mei eruitzag:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3FM sprak Froukje die dag nog langer over het thema vrijheid, haar kennismaking met Roxolana en wat het ambassadeurschap voor haar betekent. Bekijk het interview hieronder!

Kleine miscommunicatie met Mark...

Ondanks dat het een geweldig dag was, liep niet alles even vlekkeloos. De regen zorgde ervoor dat sommige festivals stilgelegd moesten worden en dat optredens niet door konden gaan. Zoals dat voor Froukje het geval in Groningen was.

Maar het aansteken van het vuur samen met Mark Rutte zorgde ook voor wat zenuwen vooraf. Froukje: "Ik was heel erg bezig met minister-president zeggen in plaats van meneer de president. Dat is uiteindelijk gelukkig goed gegaan." Alleen na het aansteken ontstond er wat miscommunicatie zoals je hieronder ziet.

One Minute Documentary

Meer One Minute Documentaries checken van 3FM? Check bijvoorbeeld hoe 3FM Goldband volgde tijdens de Unmute Us protestmars. Of hoe Eefje de Visser zich voorbereidde op haar Lowlands-show.

Ster advertentie
Ster advertentie