3FM nieuws

Stromae verrast en zingt zijn nieuwe single 'L’enfer' tijdens een interview

foto: screenshot interview/YouTube
  1. Nieuwschevron right
  2. Stromae verrast en zingt zijn nieuwe single 'L’enfer' tijdens een interview

De Franse televisie kreeg gisteravond een aangename verassing. Stromae maakte tijdens zijn interview in het programma Le 20 Heures al zingend zijn nieuwe single 'L’enfer' bekend.

Muzikale pauze

Op de Franse zender werd de Belgische zanger geïnterviewd over zijn nieuwe album Multitude dat uitkomt op 4 maart. Dit album gaat over zware thema's als eenzaamheid en suïcidale gedachten. Stromae nam zeven jaar lang een pauze van zijn muzikale solocarrière. De zanger had hier zo zijn eigen redenen voor en dat vertelt hij in het interview. “Ik moest gewoon nog wat leven. Zo heb ik in mijn privéleven de kans gehad om te trouwen, om een kind te krijgen dat nu drie jaar is. Ik moest gewoon nog wat dingen beleven”.

Toch heeft Stromae de afgelopen jaren veel met artiesten samengewerkt. Zo maakte hij videoclips voor Billie Eilish en Dua Lipa. De zanger vertelt in het interview dat het werken voor andere artiesten goed was. Zo werd de aandacht niet meer op hemzelf gevestigd.

L’enfer

Toen de vraag werd gesteld of de muziek Stromae hielp om zich minder alleen te voelen, werd het even stil en begon de zanger met het zingen van zijn gloednieuwe single 'L’enfer'. Wat als je het vertaalt ‘de hel' betekent. Het is een prachtig maar donker nummer waarin Stromae zingt over zijn suïcidale gedachten en de hel waar hij door deze gedachtes in leeft.

De afgelopen jaren zijn zwaar geweest voor de 36-jarige zanger. Na het enorme succes van zijn single ‘Racine Carré’ in 2013, kampte Stromae met een burn-out. Zijn succes had een zware impact op zijn fysieke en mentale gezondheid. Bekijk het fragment hieronder terug.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tour

Met de release van zijn nieuwe album Multitude in het vooruitzicht gaat de zanger ook weer op tour. Zo zijn de eerste shows al gepland in Brussel op 22 februari, in Parijs op 24 februari en in Amsterdam op 27 februari. Die shows waren meteen uitverkocht.

Ster advertentie
Ster advertentie