3FM nieuws

Kensington op de line-up van Sziget 2022

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Kensington op de line-up van Sziget 2022

In Boedapest vindt van 10 tot 15 augustus 2022 het Sziget Festival weer plaats. Dit meerdaagse festival is razend populair onder Nederlanders en dat komt vooral door de enorme line-up die ze ieder jaar hebben. Nu zijn de eerste namen voor komende zomer ook weer bekend met onder andere muziek van Nederlandse bodem: Kensington. De band stond in 2013, 2015 en 2017 ook al op het festival. Dit jaar zullen ze te zien zijn op de Main Stage, een eer volgens de mannen van Kensington.

Line-up

Arctic Monkeys, Dua Lipa, Kings Of Leon, Kensington, Lewis Capaldi, Stromae, Bastille, Alan Walker, Caribou, Jungle, Woodkid, FKJ, Jon Hopkins, Sigrid, slowthai, Ronnie Flex & The Fam, Rilès, Princess Nokia, Yung Lean, Little Simz, Beabadoobee, Clutch, Fontaines D.C., Floating Points, Yves Tumor & Its Band, Inhaler, Badbadnotgood, Sevdaliza, Bob Moses club set, Honey Dijon, NGHTMRE, Alice Merton, Lola Marsh, Viagra Boys, Iceage, Jade Bird, Black Honey, Giant Rooks, Tokimonsta, Apashe, TSHA, John Talabot, Taahliah gaan in 2022 naar het Óbuda-eiland in Boedapest.

Sziget

Sziget is één van de grootste festivals in Europa en vindt volgend jaar voor de 26ste keer plaats. Het festival trekt een publiek uit heel Europa en draait niet enkel om muzikale namen. Sziget is voelt aan als een speelparadijs met acrobaten, bordspellen en zelfs een circus. Het festival staat bekend om hun diverse line-up met grote artiesten.

In 2019 stonden Post Malone, Martin Garrix, Macklemore, Ed Sheeran en nog meer bekende artiesten op het podium. Ook voor Rihanna, Muse, Franz Ferdinand, Mumford & Sons en Kodaline is Sziget geen onbekend terrein. De eerste editie van het festival was in 1993 en werd met de jaren steeds populairder. Helaas heeft het festival in 2020 en 2021 niet door kunnen gaan vanwege de coronamaatrdegelen. Dus extra hard feesten op Sziget 2022.

Even over iets anders. Wist je het al? Dit jaar komt het Glazen Huis weer terug.

3FM Serious Request 2022

3FM Serious Request zamelt dit jaar samen met jou geld in voor Het Vergeten Kind. Van 18 t/m 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis in Amersfoort bij De Nieuwe Stad. 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen zetten zich een week lang samen met Nederland in om zoveel mogelijk geld op te halen voor de 100.000 vergeten kinderen van ons land.

Vraag een plaat aan, doneer of kom in actie. 3FM Serious Request is te volgen op NPO 3FM en de online kanalen van de zender, 24 uur per dag op televisie op NPO 1 extra en via dagelijkse updates op NPO 1 en NPO 3. Bezoek 3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie.

Vraag een plaat aan!

Doneer

Kom In Actie

Over Het Vergeten Kind


Ster advertentie
Ster advertentie