3FM nieuws

Festivalhorror: 24 uur vast in de trein. "Allemaal jongeren, iedereen zweten. Het stonk zó erg."

foto: Jonathan Blokzijl Attribution-NoDerivs 2.0 Generic (CC BY-ND 2.0)
  1. Nieuwschevron right
  2. Festivalhorror: 24 uur vast in de trein. "Allemaal jongeren, iedereen zweten. Het stonk zó erg."

Je maakt wat mee tijdens een festival. 3FM laat je tijdens de 3FM Festival Top 999 kennis maken met de ergste festivalhorror verhalen. Op deze vertraging is zelfs de NS jaloers...

"Het gaat twee uur duren"

“Ik beleefde de zeven leukste dagen van m’n leven op Sziget, maar je bent jong en je let op de centen. Toen iemand met het idee kwam om met de trein te gaan stemden we allemaal in. “Want dan start het feestje al op het station.”

Leuk, totdat je compleet vermoeid teruggaat naar Nederland. De trein vertrok al te laat. Als dat niet een teken is…

Rond Oostenrijk stond de trein ineens stil. Het personeel riep : “Ja, het gaat ongeveer twee uur duren.” Het spoor was kapot gegaan door noodweer. Wij dachten: ‘Dat valt mee, het is niet zo erg.’ Het was ’s avonds, maar toen we ’s ochtends wakker werden stonden we er nog steeds. En we moesten blijven zitten."

Stinkende mensen

"Die twee uur was ondertussen al meer dan tien uur geworden. Het was snikheet in de trein. Allemaal jongeren, iedereen zweten. Het stonk zó erg. We mochten niet naar buiten. Het was echt een hel.

Iedereen had al zijn eten inmiddels al op en ook de trein zelf had niets meer om te verkopen... Na wat gezeur mochten we de trein uit, aan de andere kant van het spoor zat een grote Duitse supermarkt. Eindelijk weer wat frisse lucht én voer."

Zelf tickets gekocht

"Het bleef maar duren en het bleef maar duren, uiteindelijk heb ik samen met mijn vriendinnen besloten om gewoon zelf tickets te kopen naar huis. Want de mensen van de Sziget Express wisten ook niet hoe lang het nog zou gaan kosten. We waren het wachten zat.

’s avonds laat kwamen wij pas thuis. Maar de Sziget Express kwam nog veel later aan, pas om acht uur ’s ochtends. Nou, toen lagen wij nog lekker te slapen. Een geluk voor ons, wij waren zo nog op tijd voor de Warmenhuizer Kermis. Lekker doorpilsen!"

Ster advertentie
Ster advertentie