3FM nieuws

Wow: Muse doet een concert waarbij fans de setlist bepalen

foto: Muse Facebook
  1. Nieuwschevron right
  2. Wow: Muse doet een concert waarbij fans de setlist bepalen

Muse doet in augustus een benefietconcert in Londen. Daar helpen de good guys niet alleen dakloze mensen mee, maar blijkbaar ook een bak fans: zij mogen namelijk de volledige setlist van die avond bepalen! Hoe vet is dat?!

Muse in Shepherd's Bush Empire

De band speelt op 19 augustus een kleine show in Shepherd's Bush Empire, een zaal ter grootte van Paradiso. De avond wordt een 'By Request'-show genoemd, wat inhoudt dat de fans controle hebben over wat er gespeeld wordt. Elke fan die een kaartje weet te bemachtigen, mag een shortlist van tien liedjes maken. Uit de grote hoop met al die gekozen liedjes wordt de uiteindelijke setlist gekozen en gespeeld.

Het wachten is natuurlijk op de die hard fans die al jaaaaaaren wachten om materiaal van vroegere albums als Origin Of Symmetry of Absolution te horen. Kom maar door met 'Micro Cuts' of 'Stockholm Syndrome'!

Geld ophalen voor daklozen

De opbrengsten van het concert gaan naarThe Passage, een groot vrijwilligerscentrum dat iedere dag zo'n tweehonderd daklozen helpt. Frontman Matt Bellamy over The Passage: "We have admired their work for a while now, their work is vital for the community in London. We look forward to doing our bit to help!"

Ster advertentie
Ster advertentie