3FM nieuws

'Dig Down' van Muse is 3FM Megahit!

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Dig Down' van Muse is 3FM Megahit!

Twee jaar na Drones is Muse terug! En hoe?! Met 'Dig Down' brengt de band een verrassende eerste nieuwe single uit, die misschien niet helemaal klinkt zoals je had verwacht...

'Dig Down'

Een conclusie die we al kunnen trekken is: het is een bijzondere Muse-track. 'Dig Down' past perfect in het straatje van 'Madness' uit 2012 en heeft aardig wat retro vibes. Misschien weer even wennen voor de gitaarliefhebbers onder ons.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nieuw album

De mannen van Muse hebben grootse plannen voor hun achtste plaat. Zanger Matt Bellamy liet in eerdere interviews al weten dat hij - bloedserieus - van plan is om een hiphop-album te maken. Bellamy, say what?!

“I really wanna try and just make like a hiphop album. I think I’m gonna actually, starting rapping on our next eighth studio album.” - Matt Bellamy

Wil je alvast een voorproefje? 3Fm-dj Frank van der Lenden belde met niemand minder dan Matt en rapte zelfs. Check het hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tour

De band is nu druk bezig met een Amerikaanse tour dus wij moeten nog even op ze wachten. Maar nu er langzaam nieuwe muziek gereleased wordt, gaan we dat sowieso op korrelige YouTube-filmpjes terugzien.

Een zwevend podium?!

Muse's tour director Glen Rowe vertelde tijdens de MUSEXPO conferentie dat hij samen met zijn team altijd op zoek is naar grotere uitdagingen. Nou, ze hebben er eentje gevonden hoor. Hij wil voor Muse aan de slag met een magnetisch, zwevend podium!

"We willen een podium van magneten dat kan zweven op andere magneten. Het idee houdt me iedere nacht wakker. Als er nog een goede magneettechnicus rondloopt op deze wereld, meld je alsjeblieft bij mij!"

Het technische team van Muse krijgt de gekste dingen voor elkaar. Er is dus een grote kans dat we volgend jaar allemaal met een dubbelgeklapte nek omhoog kijken naar een zwevende Muse, ter hoogte van de tweede ring in de Ziggo Dome of ArenA.

Ster advertentie
Ster advertentie