Lowlands

Wij spraken met de vaste fotograaf van Muse

  1. Nieuwschevron right
  2. Wij spraken met de vaste fotograaf van Muse

Muse's vaste fotograaf Hans-Peter van Velthoven vertelt over wijntjes doen met de band, het einde van het Drones-tijdperk en de nieuwe concertfilm.

(Foto: Ben Houdijk)

Vrijdagavond (19 augustus) staat Muse te rocken in de Alpha-tent, maar daarna is de Drones-tour écht bijna afgelopen. Hans-Peter van Velthoven is de vaste fotograaf van Muse (én 3FM) en legt vanavond voor de laatste keer een Drones-show vast. 3FM greep hem backstage bij de kraag voor een kleine update over all things Muse.

Proosten met de band

Na anderhalf jaar meetouren zit het na deze vrijdagavond erop voor Hans-Peter: het Drones-tijdperk komt ten einde. Dat voelt nog best wel melancholisch! Tijdens een tourperiode zien de band en crew elkaar heel intensief, je bent vaak in elkaars buurt.

Als dat ineens ophoudt is dat best wel effe wennen. Daarom gaat Hans-Peter voor de show nog wel even langs de kleedkamer voor een wijntje en wat knuffels. Hij heeft zelfs al drie flessen van hun favoriete wijn neergelegd.

"Ik ga zeker nog langs, even ouwehoeren en knuffelen. En proosten natuurlijk, dat soort dingen doen we vanavond wel even!"

(Foto: Ben Houdijk)

Het draait om energie en emotie

Het hoogtepunt van de afgelopen maanden? Hans-Peter weet het meteen: dat was het vastleggen van de emotionele momenten op het podium. Door het 360-graden-podium komt de energie vanuit de zaal veel harder aan bij de band. Daardoor verandert de dynamiek tussen hen drie ook.

"De 360-opstelling heeft zeker impact op de energiehuishouding in de band. Het was heel bijzonder om dat te zien. Je zag dat ze er écht voor gingen en zo'n moment wil ik vastleggen."

De nieuwe Muse-film

In ons vorige interview met Hans-Peter las je al wat de eerste plannen waren voor de nieuwe concertfilm van Muse. Vandaag zijn er een aantal nieuwe updates. De eerste proefversies heeft Hans-Peter inmiddels gezien en... het ziet er allemaal gelikt uit!

"Het gaat fantastisch! Ik let op de emotionele interpretatie, ik wil dat de band van dichtbij in beeld wordt gebracht. Het gevoel is het belangrijkst voor me."

(Foto: Ben Houdijk)

In dezelfde kamer als Muse

Wat kunnen de fans verwachten? Hans-Peter verklapt vast dat het een film is die je sowieso geen moment gaat vervelen. De film is namelijk half concertregistratie, half tourdocumentaire!

"Het gaat van springen op de muziek naar in je stoel met open mond luisteren naar hoe de productie in elkaar zit. Je zit er helemaal in."

Het is eigenlijk gefilmd alsof je in dezelfde kamer loopt als Muse. Je ziet mensen aan het werk en tussendoor Matt Bellamy die een gekke bek trekt naar de camera. Net echt. Hans-Peter is erg enthousiast over dit format:

"Het wordt een aanvulling op dé droom van fans, alsof ze erbij zijn geweest. Fysiek is dat onmogelijk, maar je hebt echt het gevoel dat je er backstage bij bent."

(Foto: Ben Houdijk)

Een releasedatum voor de film is er nog niet, de crew is momenteel druk bezig met editen. Nog eventjes geduld dus...

Ster advertentie
Ster advertentie