3FM nieuws

Stippenlift is depressief sinds zijn twaalfde: 'Het werd een wervelstorm in mijn hoofd'

  1. Nieuwschevron right
  2. Stippenlift is depressief sinds zijn twaalfde: 'Het werd een wervelstorm in mijn hoofd'

Stippenlift, het alter-ego van Hugo van de Poel, kampt sinds zijn twaalfde met sociale angsten, depressieve en negatieve gedachten. Met presentator Cesar Majorana, die zelf ook depressief was en veel steun haalde uit Stippenlifts muziek, praat hij over therapie, donkere gedachten en zijn muziek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wervelstorm in hoofd

In zijn puberteit werd Hugo zich bewust van zijn depressie. “Ik was overweldigd door allerlei impulsen, gedachtes en gevoelens. Het werd een wervelstorm in mijn hoofd.” Hij was zich er op zijn twaalfde niet van bewust dat hij zich anders voelde en een negatieve kijk op de zin van het leven had.

Bergafwaarts in gedachtestroom

“Het enige wat je kan doen is het accepteren,” vervolgt hij. Hugo richtte zijn leven zo in, dat hij er het minst last van had. “Ik moest mezelf altijd een opdracht geven om iets te gaan doen, omdat ik bergafwaarts raakte in mijn gedachtestroom.” Nu heeft hij een lijstje opgesteld, met hoe hij moet handelen bij bepaalde gedachtes. “Als ik nu in een dal beland, weet ik hoe ik daar uit kom.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Zingen is bevrijdend'

Het duurde heel lang voordat hij het gesprek met iemand aan ging en nog steeds vindt Hugo het erg lastig om zijn gevoelens te uiten. “Vroeger zou ik het nooit uitspreken, maar als je het zingt zit er een enorme buffer in. Dat is heel bevrijdend. Ik ben outspoken in mijn gedachtes, zonder dat ik er letterlijk een gesprek over hoef te voeren. Met deze vorm kan ik er goed mee omgaan.”

Serie #openup

Deze video is onderdeel van een #openup-serie, die we samen met onze vrienden van 3voor12 maakten. In deze serie doen artiesten een #openup. Zo doet Jesse Nambiar een #openup tegenover zijn broer Kay en zie je hier hoe rapper Ginger over een moeilijke tijd vertelt aan zijn zus Mirthe.

Check meer verhalen via 3fm.nl/openup. Meedoen? Download dan onze toolkit, deel jouw verhaal met #openup of plaats het #openupkader van Human op je Facebookprofielfoto.

ZIT JE NIET LEKKER IN JE VEL OF ZIE JE HET LEVEN (EVEN) NIET MEER ZITTEN? NEEM DAN CONTACT OP MET MIND KORRELATIE.

Ster advertentie
Ster advertentie