HUMAN

Rapper Ginger had een depressie: ‘Ik vroeg me af waarom ik nog op deze aardkloot was’

  1. Nieuwschevron right
  2. Rapper Ginger had een depressie: ‘Ik vroeg me af waarom ik nog op deze aardkloot was’

Toen de vader van rapper Ginger in 2016 een herseninfarct kreeg, viel hij in een zwart gat. Over deze donkere periode maakte hij het nummer 'Papa', waarin zus Mirthe de vocals doet. In een brief aan haar vertelt hij over zijn depressie en paniekaanvallen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Negatieve spiraal

Drie jaar geleden vond Ginger zijn vader bewusteloos in zijn huis, op de overloop. Door deze gebeurtenis werd hij zelf ook bang voor de dood en belandde hij in een negatieve spiraal. “Behalve dat ik op het diepste punt momenten had dat ik mezelf afvroeg waarom ik nog op deze aardkloot was, volgde al snel het besef dat ik jou en mama nog had,” vertelt hij aan zijn zus, die een aantal keer slikt en moeite heeft om niet in huilen uit te barsten door zijn verhaal. “En papa natuurlijk nog ook, maar hij was niet meer de papa zoals wij hem kende.”

Geen grip

Mirthe vond het destijds erg frustrerend wat er met hun vader gebeurde, maar ze vond het vooral lastig dat haar broer niet zeker wist waarom hij er was. “Mama en ik hadden hele angstige momenten. We hadden geen grip op je,” vertelt ze met tranen in haar ogen. “We wisten niet wat je zou doen."

Serie #openup

Deze video is onderdeel van een #openup-serie, die we samen met onze vrienden van 3voor12 maakten. In deze serie doen artiesten een #openup. Zo doet Jesse Nambiar een #openup tegenover zijn broer Kay en zie je hier hoe Stippenlift met presentator Cesar Majorana praat over zijn depressie.

Check meer verhalen via 3fm.nl/openup. Meedoen? Download dan onze toolkit, deel jouw verhaal met #openup of plaats het #openupkader van Human op je Facebookprofielfoto.

ZIT JE NIET LEKKER IN JE VEL OF ZIE JE HET LEVEN (EVEN) NIET MEER ZITTEN? NEEM DAN CONTACT OP MET MIND KORRELATIE.

Ster advertentie
Ster advertentie