HUMAN

Jesse Nambiar vertelt broer Kay over depressie ‘Caroline’

  1. Nieuwschevron right
  2. Jesse Nambiar vertelt broer Kay over depressie ‘Caroline’

Na een aantal succesvolle jaren – en benoeming tot 3FM Serious Talent in 2007 – stopt de band Valerius begin 2014. Broers Jesse en Kay Nambiar slaan hun eigen weg in. Kay’s carrière belandt in een stroomversnelling door de winst van Expeditie Robinson, maar Jesse komt in een zwart gat terecht. In een brief aan zijn broer vertelt hij openhartig hoe hij deze periode heeft ervaren.

Afglijden in depressie

“Ik heb dit nooit echt naar je uitgesproken, maar toen jij de kans kreeg om verder te gaan, voelde dit voor mij heel dubbel,” zo vertelt Jesse in zijn brief aan Kay. Hij was trots op zijn broers winst in Expeditie Robinson in hetzelfde jaar waarin zijn band stopte, maar voelde zichzelf ondertussen langzaam afglijden in een depressie. “Ik was angstig, voelde me alleen en in de war door mijn terugval.”

Caroline

Hij volgde cognitieve gedragstherapie voor zijn klachten. Jesses therapeut adviseerde hem zijn depressie een naam te geven. “Om te voelen dat je niet de depressie bent en die afstand te voelen. En dat je het niet zelf wordt.” Zijn nieuwste single, waarover hij al eerder vertelde aan 3FM, draagt deze naam: Caroline.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Pijn en onvermogen

Kay vindt het mooi dat zijn broer vanuit die pijn en het onvermogen doorgegaan is met muziek maken en daarin het meest persoonlijke van zichzelf toont. “Die diepte die jij hebt ervaren, wordt als een ruwe diamant opgepoetst tot iets moois.”

Serie

Deze video is onderdeel van een #openup-serie, die we samen met onze vrienden van 3voor12 maakten. In deze serie doen artiesten een #openup. Zo doet rapper Ginger een #openup aan zijn zus Mirthe en zie je hier hoe Stippenlift met presentator Cesar Majorana praat over zijn depressie.

Check meer verhalen via 3fm.nl/openup. Meedoen? Download dan onze toolkit, deel jouw verhaal met #openup of plaats het #openupkader van Human op je Facebookprofielfoto.

ZIT JE NIET LEKKER IN JE VEL OF ZIE JE HET LEVEN (EVEN) NIET MEER ZITTEN? NEEM DAN CONTACT OP MET MIND KORRELATIE.

Ster advertentie
Ster advertentie