3FM nieuws

Hoe een afgeplakte piano Naaz inspireerde voor 'Taped'

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe een afgeplakte piano Naaz inspireerde voor 'Taped'

Naaz is een jaar na haar debuut EP terug met gloednieuwe muziek! 'Taped' heeft weer de typische Naaz-sound, maar kent wel een groot verschil met haar eerdere werk: het werkproces. Terwijl ze voor haar eerste EP nog alles zelf deed in haar slaapkamer, heeft ze nu het vliegtuig naar Noorwegen gepakt.

Taped

In de letterlijke zin gaat de track over het 'afgeplakt' zijn geweest en eindelijk vrij zijn. De track heeft deze naam niet alleen om die reden deze naam gekregen... Ook Naaz haar 'haat' voor piano's is een reden. "Om een of andere reden vind ik de piano gewoon niet zo'n mooi instrument" vertelde ze eerder deze week in Sanders Vriendenteam. "Ik vind het dus wel mooi als er tape overheen zit". Maar hoe kwam ze dan op het idee om de piano af te plakken? "Let's go tape my vocals" zei Naaz op een gegeven moment tegen de producer. Waarop werd gereageerd: "Let's really tape something!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Noorwegen

“Ik wilde leven, ik wilde de wereld zien” lacht Naaz. Maar serieus is ze wel. Normaal sliep en leefde ze in de ruimte waar ze ook muziek maakte. Deze keer pakte ze het anders aan. Naaz ging op zoek naar zichzelf en deed dat samen met schrijvers/producers Askjell Solstrand & Magnus Skylstad uit Noorwegen. Zij wisten haar sound precies zo neer te zetten zoals zij dat voor ogen had.

Het maken van muziek in een andere omgeving gaf haar veel meer rust. Ze kende niemand, leerde nieuwe mensen kennen en vooral zichzelf. “Dit is wie ik ben als ik vanaf 0 begin, als niemand mij kent" voegt Naaz nog toe.

Meer nieuwe muziek?

Hebben we voor je! De 3FM Now Playing afspeellijst staat vol pareltjes die we nu draaien op de radio.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie