3FM nieuws

Dit zijn de genomineerden voor de Edison: Beste Nieuwkomer

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit zijn de genomineerden voor de Edison: Beste Nieuwkomer

Aan 3FM-dj Herman Hofman de eer om namens de Edisons de drie genomineerden voor de categorie 'Beste Nieuwkomer' bekend te maken. Hij belde ze even persoonlijk op om het nieuws te brengen.

1. Pip Blom

De eerste genomineerde is Pip Blom! "Echt heel erg gek, maar super leuk!" Zo omschrijft Pip haar afgelopen jaar. De band speelt a.s. vrijdag ook op het 3voor12 Song van het Jaar Festival. Het is de afgelopen jaren heel hard gegaan met de vierkoppige gitaarband rond zangeres en muzikante Pip Blom. De jonge band uit Amsterdam wist een heel nieuwe, verfrissende draai te geven aan de alternatieve rock van de jaren tachtig en negentig. Het bleef niet onopgemerkt. Het affiche werd gedeeld met groepen als Franz Ferdinand, The Breeders en Garbage. Singles verschenen op talloze Spotify-playlists en zelfs het deftige periodiek Rolling Stone had warme woorden voor de band. ‘Paycheck’ is een eerste EP die na een reeks digitale singles ook fysiek uitkomt. Check hier hoe Herman Pip verraste met her nieuws:

2. Davina Michelle

Een droom die uitkomt. Zo noemt Davina haar afgelopen jaar. Eerder deed de zangeres al mee met Idols en daarnaast leerden wij haar kennen door een vertolking van ‘What About Us’ van Pink. Davina Michelle tekende voor een van de grootste nummer-1 hits van 2018. De in het tv-programma 'Beste Zangers' vertolkte versie van ‘Duurt Te Lang’, sloeg aan op een manier die niemand aan zag komen. Het haalde de top in alle hitlijsten die Nederland rijk is en werd talloze keren gedownload en gestreamd. Hoe Davina reageerde op het nieuws dat zij genomineerd is? Luister maar even:

3. EUT

Megan, de zangeres van EUT, stond nog voor de supermarkt een boodschappenlijstje te maken toen zij ineens gebeld werd door Herman. Na een klein praatje over het afgelopen jaar dropte hij de bom: EUT is de derde genomineerde voor de Edison voor 'Beste Nieuwskomer'! EUT werd eerder uitverkoren tot 3FM talent en gingen los met een succesvol optreden op Noorderslag. Daarnaast legde een hele reeks singles de basis voor het debuutalbum ‘Fool For The Vibes’ van het Amsterdamse EUT. De band rond zangeres Megan de Klerk blijft overtuigen als een prettig ongrijpbare band, die bijna achteloos heen en weer springt tussen pakkende pop en alternatieve rock. Sfeervolle, goed geschreven songs vol fraai verwerkte details maken van ‘Fool For The Vibes’ een muzikaal avontuur. De verrassing voor EUT kun je hier terugluisteren:

Ster advertentie
Ster advertentie