3FM Talent

3FM Talent Pip Blom is blij dat ze worden opgepikt in Nederland

  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM Talent Pip Blom is blij dat ze worden opgepikt in Nederland

Ze komt uit Amsterdam, is 22 jaar oud, doet binnenkort een Engelse tour en stond afgelopen jaar op Eurosonic/Noorderslag. Dat zijn erg goede redenen om ze deze maand 3FM Talent te maken. Pip Blom maakt indierockliedjes met een rauw randje.

Na hun optreden in de 3FM Live Box zaten de bandleden van Pip Blom even om na te praten over hun muzikale carrière, hun eerste plaat, de sterke punten binnen de groep en hun plan om de wereld te veroveren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hoe klinkt dat dan?

Indierockliedjes, maar dan net iets rauwer dus. Gitaren met daarover de fijne, bezwerende stem van Pip. De Engelse BBC Radio heeft het opgepikt en die zijn groot fan. Ook stond Pip Blom in het voorprogramma van bijvoorbeeld Franz Ferdinand en The Breeders, grote namen in het circuit. Haar grote droom is spelen Glastonbury Festival. Dat moet wel een keer lukken, zeggen wij. Bij Sanders vriendenteam speelden ze de song 'Pussycat'. Check 'm hier!

Studeren leek geen goed idee

Nadat ze haar VWO-diploma haalde in Amsterdam, wilde Pip eigenlijk naar de Academie voor Popcultuur. ‘Daar werd ik niet aangenomen en ik wist niet wat ik anders wilde doen, dus moest ik nog een tussenjaar nemen. Toen ben ik me gaan focussen op bandliedjes schrijven, en zo ben ik hierin gerold.’ Of haar ouders haar nooit hebben gepusht om voor de zekerheid toch maar een studie gaan doen? ‘Ha, zeker niet! Mijn vader zei zelfs: “Ik denk dat het een slecht idee is als je gaat studeren.”

Glastonbury

Al op haar zestiende startte Pip een blog met de titel The Road To Glastonbury, waarvoor ze mensen uit de industrie interviewde. Ze bevroeg Willem van Canshaker Pi over het schrijven van liedjes, Simon Akkermans over studio-opnames maken, manager Matthijs van Duijvenbode en nog veel meer gesprekken.

Meer muziek

Zeer binnenkort zul je nieuwe muziek van Pip Blom kunnen horen. Aankomende vrijdag komt namelijk haar nieuwe EP Paycheck uit. Daaropvolgend vertrekken ze meteen weer richting Engeland om te touren en de rest van het album op te nemen. Hopelijk komen ze wel weer terug.

Ster advertentie
Ster advertentie