3FM nieuws

Sphinx, het langverwachte album van DI-RECT is hier: energiek en vol waardevolle levenslessen

foto: Jelmer de Haasfoto: Jelmer de Haas
  1. Nieuwschevron right
  2. Sphinx, het langverwachte album van DI-RECT is hier: energiek en vol waardevolle levenslessen

Met een mooie boodschap over het veranderend mensenleven, in combinatie met de onverwoestbare stem van leadsinger Marcel word je verwent op het album Sphinx van DI-RECT. Krachtige gitaarsounds en energieke drums bouwen de spanning en adrenaline telkens opnieuw op en gaan arm in arm met de betekenisvolle teksten. Ze zetten hierbij meteen de toon voor het nieuwe langverwachte (fantastische!) album Sphinx.

Nieuwe album roll-out

Voor het nieuwste album van de vijfkoppige Haagse band hebben ze een nieuw album roll-out gebruikt. Je hebt namelijk al van de hits, ‘My Blood’, 'Through The Looking Glass', 'How My Heart Was Won', '90's Kid' en 'OMG It's Happening' mogen genieten de afgelopen tijd. DI-RECT heeft gekozen om elke afgemaakte track direct uit te brengen, in plaats van deze op te sparen om ze tegelijk uit te brengen. "Zo voelt de plaat fresh," deelt gitarist Bas. Verder zegt hij dat "op deze manier elk nummer evenveel aandacht krijgt. Door niet in een keer alle tien tracks neer te zetten, kunnen er geen tracks tussendoor glippen."

Boodschap

‘My Blood’ was ook te horen in een fantastisch optreden in de 3FM Live Box. In het interview vertelt leadzanger Marcel Veenendaal openhartig waar de track over gaat en gaven ze een voorproefje van het thema van Sphinx. Later licht Marcel toe hoe het creatieve proces van het nieuwe album verliep.

In 'My Blood' wilt hij stilstaan bij de veranderingen die je doormaakt als mens, vooral als je ziet waar je vandaan komt en waar je dan uiteindelijk bent geëindigd. De omgeving kan veranderen, en jouw leven kan er ook heel anders uitzien, maar het bloed wat door je aderen stroomt is nog steeds hetzelfde. Hierbij wil hij vooral een gedachte meegeven: "laten we in godsnaam openstaan voor verandering, dat gaat je leven verrijken". En Marcel voegt ook nog toe dat hij blij is met de nieuwe muziek, "het is altijd fijn om met een nieuwe tas muziek de festivals in te gaan".

Sphinx

Het album heeft een ongelofelijke energie door de krachtige stem van leadsinger Marcel te combineren met de vurige drums en dynamische gitaarsounds. Deze vormen de rode draad door het hele album. De herkenbare sound van DI-RECT is ook in dit album sterk aanwezig. Je voelt de samengevoegde energie van alle bandleden, waar ze zo hard aan hebben gewerkt. En dat is te horen, want ze vullen elkaar precies aan!

Het laatste en langste nummer (07:37 minuten) ‘Sphinx’ heeft een bijzondere boodschap en valt gelijk op wanneer je het album luistert. Dat er een andere energie is voel je gelijk. Er zit een bepaalde emotie, urgentie en kracht achter de boodschap die ze willen delen. Het tempo van de instrumentatie ligt hoger dan bij de andere tracks.

Het nummer maakt gelijk indruk met de belanden tekst, “A pretty face in the dark, No one applauds, no rewards, Men in charge letting people suffer, Our love's a thing of porcelain. / Can we keep it together? / There's a genocide, the world is crying, The eagle falls, let me fix your broken wings, And in the night, you can feel it coming, We are born of sin”.

Met 'Sphinx' maakt DI-RECT veel in je los, en door teksten zoals, “When love is dead, Our love is broken, Won't go anywhere, Our love is broken here, Like nobody carеs, When love is, Our love is brokеn”, vullen ze het thema van het album perfect aan. Wil je gelijk meer zien van DI-RECT? Dat kan! Ze stonden namelijk laats met 'My Blood' in de 3FM Live Box. Zie het optreden hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie