Naar homepage
3FM nieuws

Joehoe, Foals komt terug!

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Joehoe, Foals komt terug!

Foals is kwijt. Al een tijdje. Sinds oktober 2017 is de Britse band bezig in de studio, maar daar krijgt het publiek nagenoeg geen updates van. Gelukkig is er inmiddels iets anders waar je naar uit kunt kijken!

Supertoll

Tijd om een tripje naar de oosterburen te plannen voor wat halve liters, bratwursten en een lekkere portie headbangen, want Foals heeft bekendgemaakt dat ze volgend jaar twee shows spelen in Duitsland!

Het gaat om Rock Am Ring en Rock Im Park, twee van de grootste festivals van het land. Beide festivals vinden plaats van 7 tot 9 juni 2019. Welk tijdslot ze gaan spelen is nog niet bekend, maar dat ze langskomen is zeker. En daarmee wordt de kans dat ze voor die tijd nieuw materiaal uitbrengen ook weer wat groter...

Mannetje minder

Begin 2018 werd duidelijk dat bassist Walter na twaalf jaar de band heeft verlaten. Het is nog niet bekend wie hem vervangt voor het vijfde album, maar dat het 'their best yet' gaat worden ligt volgens de band vast.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tipje van de sluier

Frontman Yannis Philippakis liet vorig jaar al los dat het volgende album hoogstwaarschijnlijk ook wel wat maatschappijkritische teksten zal bevatten. Yannis: "I think the world is obviously affecting the way we feel as individuals. When I write lyrics or music, it's in dialogue with what's going on around me. Not just the political climate, but also the environmental situation that's happening now."

Meer Foals? Dat kan!

>> Lees hier alles over het allereerste optreden van Foals
>> Het nieuwe materiaal van de band klinkt... Flut?

Ster advertentie
Ster advertentie