3FM nieuws

Zeg, Foals, waar zijn jullie nou?

  1. Nieuwschevron right
  2. Zeg, Foals, waar zijn jullie nou?

Het is al een tijdje angstvallig stil rondom Foals. Na What Went Down (2015) en de bijbehorende tour zijn ze van het toneel verdwenen en moeten we het doen met af en toe wat foto's van frontman Yannis Philippakis. Wordt er gewerkt aan een nieuw album of wordt er lekker vakantie gehouden?

Sporadische updates

Heel af en toe verschijnt er ineens een digitaal teken van leven vanuit de band. Een awardceremonie hier, een jarig bandlid of album daar en tussendoor nog wat promo voor merchandise, maar dan heb je 't meeste wel te pakken. Op 22 augustus verscheen Yannis, gewapend met wat tassen vol bloemen (?), op de Instagram van de band. "Off to write the next record, brb!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Een aparte fotokeuze, maar wel lekker duidelijk. Er wordt dus gewerkt aan een nieuw album. Of dat goed gaat is een tweede, want de onderstaande post verscheen zo'n twee maanden later. Zijn ze langzaam aan het doordraaien in die studio's?!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Heel veel meer dan dit lijken ze hun fans niet te gaan geven, dus we doen 't hiermee. Yannis verscheen vorige week wél in het openbaar, maar daarin repte hij met geen woord over het nieuwe album.

Yannis en Oxford

De prestigieuze Oxford University heeft jaren zijn best gedaan om 'm terug te krijgen, maar afgelopen week stond Yannis Philippakis dan dus eindelijk daar om een Q&A te geven. Hij heeft daar een jaar Engelse literatuur gestudeerd op Oxford, maar stopte toen abrupt omdat hij een platencontract kon krijgen met Foals.

Dat was geen luiheid. Sterker nog, het kwam juist voort uit een gigantische drang om iets te bereiken: "I was far more driven than I would ever have admitted to being. I had a burning desire to create, and have that as my main status of being."

Gratis levenstip van Yannis

En om met dat enthousiasme echt ergens te komen moet je volgens Yannis een grote bek hebben. Als je muziek, literatuur of kunst maakt ben jíj als maker diegene die er echt iets over weet. Laat factoren van buitenaf daar niet teveel invloed op hebben: "You need to tap into some inner belief and be hostile to external forces. If you have something good to say, ownership over that will hopefully get you there."

En natuurlijk ook wat onzin

Uiteraard eindigde de Q&A op Oxford met een essentiële vraag: vecht Yannis liever met een eend ter grootte van een paard of honderd paardjes ter grootte van een eend? "I would rather fight one horse-sized duck, because there would be some glory in it. But with 100 duck-sized horses, it's just mean!"

Goed punt. Einde verhaal.

Ster advertentie
Ster advertentie