3FM nieuws

Voor je oma, buurvrouw, oom en vader die S10 nog niet kent
BNNVARAVPRO

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Voor je oma, buurvrouw, oom en vader die S10 nog niet kent

Gisteren is bekendgemaakt dat S10 Nederland gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Voor ons is ze natuurlijk al wereldberoemd, maar voor alle Facebookmoeders, ooms, tantes, buren en andere connaisseurs volgt hier een spreekbeurt over ex 3FM-Talent én Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival: S10.

Stien den Hollander

Stien den Hollander, zoals S10 echt heet, is geboren op 8 november in 2000 in Abbekerk. De 21-jarige zangeres en rapper kreeg het al op 17-jarige leeftijd voor elkaar om te tekenen bij het hiphoplabel Noah’s Ark en releaste daar vier ep’s: Antipsychotica, Lithium, Snowsniper en Vlinders.

De eerste twee ep’s, Antipsychotica en Lithium, zijn beide vernoemd naar de medicijnen die worden gebruikt bij psychoses en bipolaire stoornissen. S10 leed zelf aan psychische problemen en schreef daar prachtige liedjes over.

Edison Award

Voor haar derde EP Snowsniper ontving ze in 2020 al een Edison in de categorie Alternative:

"S10 toont zich met haar debuutalbum een uitzonderlijk talent op zowel muzikaal als tekstueel vlak, terwijl ze op een compleet authentieke manier theatrale invloeden met hiphop mixt", stelde de jury. "S10 geeft op een prachtige manier een stem aan een generatie. Een generatie die opgroeit in een wereld vol twijfel, met een onzekere toekomst, maar zonder de moed te verliezen."

foto: Frank vd Lende

S10 op bezoek bij Frank

Storm Om Mij Heen

Naast de muziek die ze hierover schreef, kwam er in 2019 een samenwerking met 3Voor12 een documentaire uit, S10: Storm Om Mij Heen.

Hierin vertelt Stien over haar periode van psychische problemen, suïcidale gedachtes en alle rompslomp die de GGZ met zich meebrengt. Maar: het gaat nu goed met haar! “Ondanks alle narigheid heb ik de draad opgepakt. Ik hoop hiermee het gesprek op gang te brengen over geestelijke gezondheidszorg” aldus Stien.

S10 was meermaals te gast bij 3FM, waaronder bij Muzikanten Maandag van onze eigen 3FM-dj Frank. "Ze is altijd zo lekker eerlijk, een fijn mens én heeft altijd hele mooie nagels.", aldus Frank.

Kampvuursessies

In de Kampvuursessies die ze deed voor 3FM coverde ze onder andere 'Wonderwall' maar zong ze ook haar eigen werk: 'Online/Avond', 'Maria' en 'Adem Je In'.

Inmiddels is ze niet meer weg te denken uit de playlist van 3FM. Met haar prachtige 'Adem Je In', die ze samen met Jacqueline Govaert van Krezip schreef, verscheen ze in de Nederlandse hitlijsten. Naast haar eigen versie, gooide ze ook hoge ogen met de remix die ze met Frenna en Kevin releaste.

Tevens is 'Adem Je In' ook het favoriete liedje van Frank: "het is zo mooi, rustig en eerlijk geschreven, kippenvel".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Onderweg'

S10 verscheen ook op 'Onderweg' van Bazart, pas nadat ze hem hadden uitgebracht. Meteen daarna doopte 3FM de track om tot Megahit. Naast 'Onderweg' heeft S10 ook 'Adem Je In' als ex-Megahit op haar naam staan.

Frank & Eva: Welkom Bij De Club heeft in ieder geval alleen maar lof en liefde voor S10 en nu ze Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival gaat ze binnenkort héél Europa veroveren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie