3FM nieuws
NTR

Noel Gallagher bij Vera On Track over nieuw album 'Council Skies'

foto: Press photo Noel Gallagher
  1. Nieuwschevron right
  2. Noel Gallagher bij Vera On Track over nieuw album 'Council Skies'

Britse muzikant Noel Gallagher sprak met 3FM-dj Vera in Vera On Track over het nieuwe album van zijn band, de samenwerking met Johnny Marr en zijn favoriete Schotse hiphopband.

'Dead To The World'

Het voormalige Oasis-lid zal op 2 juni met zijn band, Noel Gallagher's High Flying Birds, hun nieuwe album Council Skies uitbrengen. Op het album reflecteert de muzikant op zijn jeugd in Manchester. Maar zonder nostalgie, want daar houdt Noel naar eigen zeggen niet van. "Ik leef liever in het hier en nu". Op de plaat zal het nummer 'Dead To The World' verschijnen, volgens Noel het beste nummer dat hij ooit heeft geschreven. "Niet iedereen zal het met me eens zijn, maar ik vind het refrein en de gehele productie geweldig". Toch is de zanger niet van plan om deze hit ooit live te spelen. Het nummer is heel orkestraal en zonder een orkest heeft het volgens de muzikant niet hetzelfde effect. "Je zal begrijpen wat ik bedoel wanneer je het nummer hoort."

Council Skies zal twee nummers bevatten waarop Johnny Marr, voornamelijk bekend van The Smiths, gitaar speelt. Noel is zeer onder de inruk van zijn gitaarspel en noemt het magisch. Op het nummer 'Pretty Boy', wat al in 2022 uitkwam, bespeelt Johnny de gitaar.

Noel Gallagher deel 1

Young Fathers

Naast belangrijke informatie over het nieuwe album, wist Vera ook andere interesses bij Noel los te krijgen. Zo verklapt hij zijn favoriete cocktail, een Dark 'n Stormy, en vertelt hij fan te zijn van Young Fathers. Noel vindt de vibe van de Schotse hiphopband, die dit jaar op Best Kept Secret staat, geweldig.

Check hier het tweede deel van het interview met Noel Gallagher:

Noel Gallagher deel 2

Ster advertentie
Ster advertentie