3FM nieuws

Frontman Luke Pritchard (The Kooks) over hun Europese tour

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Frontman Luke Pritchard (The Kooks) over hun Europese tour

Afgelopen vrijdag trad de Engelse band The Kooks op in een uitverkochte AFAS live. Eerder die dag spreekt Vera met zanger en gitarist van de band Luke Pritchard over hun tour door Europa en blikken ze terug op de historie van de band.

The Kooks in Nederland

De bandleden uit Brighton komen in 2004 bij elkaar en spelen twee jaar later al hun eerste show in Nederland. Het is niet het beste optreden, blikt frontman Luke terug. Want hij kwam te laat het podium op. Luke: "Ik doe mijn best om niet terug te denken aan die show. Ons nummer 'Naïve' stond in de top 10 in Engeland en ik was dat aan het vieren. Vervolgens kon ik mijn gitaar nergens vinden en heb ik drie nummers gemist".

Gelukkig komt de band uiteindelijk goed op hun pootjes terecht en hebben ze geen vervelende associatie met onze hoofdstad eraan overgehouden. Luke geeft aan dat de band erg blij is om weer terug te zijn in Amsterdam.

Tour

Inmiddels is de Europese tour voor The Kooks ten einde na de laatste show afgelopen vrijdag in AFAS Live. Het rondreizen in de tourbus is altijd een gezellige tijd voor de band. Eén van hun manieren om de tijd te verdrijven in de tourbus is het luisteren van 90's Acid Jazz, waar de frontman zelf wat minder plezier uit haalt.

Ook vertelt Luke dat ze op bijna alle avonden van de shows achteraf een rave organiseerden op een parkeerplaats met alle fans, waar ze met z'n vieren nog één nummer speelden voor het publiek: "Het is een leuke manier om mensen te ontmoeten zonder dat het ongemakkelijk aanvoelt".

Check het hele interview hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie