3FM nieuws

The Kooks op Lowlands: "We have a big history with this festival"

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. The Kooks op Lowlands: "We have a big history with this festival"

Op zaterdagmiddag schitterde The Kooks in de Bravo op Lowlands. Een tent die eigenlijk veel te klein was voor de Engelse band: het publiek reikte tot ver buiten de tentzeilen. Al vijftien jaar zijn Luke en zijn drie bandleden een graag geziene gast op de Nederlandse festivalweides met hits als 'Naive', 'Seaside' en 'She Moves In Her Own Way'. Vlak na het optreden, sprak 3FM-dj Sophie met frontman Luke.

Speciale band met Lowlands

Dit is de vierde keer dat The Kooks op het festival staat, en het bevalt ze iedere keer weer uitstekend. Luke weet nog precies terug te halen in welke tenten ze ooit hebben gestaan. Ook vertelt hij hoe ze nooit dezelfde show twee keer spelen, dit om het spannend voor zowel het publiek als henzelf te maken. Ze gaan namelijk al wat jaartjes mee, dus dan moet je het wel leuk houden!

Vader én muzikant

Inmiddels wordt voor Luke het tourende bestaan ook gecombineerd met vaderschap. Iets wat bijvoorbeeld tijdens de bevalling nog voor problemen zorgde. Hij was namelijk op tour, en heeft de geboorte van zijn kind daardoor meegemaakt via FaceTime. Of hij het moeilijk vindt om af en toe die 'switch' te moeten maken tussen muzikant en vader? Niet echt, geeft hij aan: "I don't switch at all, I feel very grateful for having found the sweet spot where I can be a really normal person. Fame really fucks people up. But I'm in this great spot where I can play shows, but don't feel differently about being a dad later. I feel very lucky."

Nederlandse sitdowns

Over de jaren heen heeft de zanger vaak overwogen om te stoppen. Maar gelukkig komt hij daar telkens toch op terug, en hebben ze zelfs nieuwe muziek! Tijdens het Lowlands-optreden speelden ze deze nieuwe liedjes, voelden ze ook nog altijd even sterk de connectie met het publiek en genoten ze wederom van de sitdown tijdens 'Do You Wanna'. Iets wat schijnbaar een Nederlands ding is!

Check het hele gesprek hier:

3FM x Lowlands

Ook dit jaar heeft 3FM uitgebreid verslag gedaan van Lowlands. Benieuwd naar de hoogtepunten? Check hier het overzicht van exclusieve intieme sessies, interviews en optredens.

Ster advertentie
Ster advertentie