3FM nieuws

Frank loopt een blokje om met Frans Timmermans

  1. Nieuwschevron right
  2. Frank loopt een blokje om met Frans Timmermans

In aanloop naar 3FM Serious Request 2021 loopt 3FM-dj Frank van der Lende een blokje om met vicevoorzitter van de Europese Commissie: Frans Timmermans. 3FM Serious Request staat dit jaar in het teken van de ontbossing in het Amazonegebied. Samen met het Wereld Natuur Fonds zamelt 3FM geld in om deze ontbossing tegen te gaan.

1,1 graad warmer

De wereld is met 1,1 graad gestegen ten opzichte van de jaren voor de industriële revolutie. Door die opwarming zijn er al verschillende natuurrampen geweest: sprinkhanen plagen, constante hitte en heftige stormen. Als de temperatuur blijft stijgen zullen oogsten mislukken en uiteindelijk veel plekken in de wereld onbewoonbaar worden.

Bedreigingen voor het klimaat

Europese Unie

De Europese Unie heeft een nieuwe strategie gemaakt om ontbossing tegen te gaan. Ontbossing is ontstaan, omdat in veel handelsproducten soja en palmolie zit. Deze producten worden verbouwd. Doordat de populatie stijgt, moet er meer verbouwd worden en daar is ruimte voor nodig. Vandaar dat er bossen worden gekapt. De nieuwe strategie van Europa moet deze ontbossing tegen gaan. Maar moet ook de economische welvaart stimuleren.

Ontbossing

Hoge bloeddruk

Volgens Timmermans moet de wereld het klimaatprobleem zien als een hoge bloeddruk. Als er niks aan de hoge bloeddruk wordt gedaan, heb je meer risico op hart- en vaat ziekten zoals: een beroerte of een hartinfarct. Om dit niet te krijgen, moet het leven worden verbeterd: gezonder eten en meer bewegen. Het klimaat werkt precies als een hoge bloeddruk. Het is dus nog niet te laat om wat te doen. Het is tijd voor actie!

Vergelijking

3FM-dj's Barend, Sophie en Rob in het Glazen Huis

3FM Serious Request zamelt dit jaar samen met jou geld in voor Het Vergeten Kind. Van 18 t/m 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis in Amersfoort bij De Nieuwe Stad. 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen zetten zich, ondanks hun quarantaine, een week lang samen met Nederland in om zoveel mogelijk geld op te halen voor de 100.000 vergeten kinderen van ons land.

Vraag een plaat aan, doneer of kom in actie. 3FM Serious Request is te volgen op NPO 3FM en de online kanalen van de zender, 24 uur per dag op televisie op NPO 1 extra en via dagelijkse updates op NPO 1 en NPO 3. Bezoek 3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie.

Vraag een plaat aan!

Doneer

Kom In Actie

Meer over Het Vergeten Kind

foto: Ben Houdijk

Check hier de hele aflevering met Frans Timmermans.

Ster advertentie
Ster advertentie