3FM nieuws

Joost over 'Europapa': "Eenheid en feest, zo gaan we het doen!"

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Joost over 'Europapa': "Eenheid en feest, zo gaan we het doen!"

December vorig jaar werd bekendgemaakt dat Joost Klein Nederland gaat vertegenwoordigen voor het Eurovisie Songfestival. Sinds dien is het wachten op zijn inzending, maar vandaag is ‘Europapa’ eindelijk overal te beluisteren. 3FM-dj Jamie was bij de onthulling van het nummer en de clip bij De Avondshow met Lubach, en stelde hem een paar vragen.

"Eenheid en feest: zo gaan we het doen!"

In Songfestival-inzending 'Europapa' maakt Joost zich als een ware politicus en campagnevoerder hard voor een grenzeloos Europa. In de taal die wereldwijd wordt gesproken, bevraagt Jamie hem naar de belangrijkste punten op zijn agenda, zijn slogan zoals iedere groot wereldleider die heeft en hoe zijn muziek Europa gaat samenbrengen.

Check het hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Europapa'

Joost heeft dit liedje geschreven voor zijn vader, met wie hij als kind op de bank naar het Eurovisie Songfestival keek. Bij Arjen Lubach vertelt hij, in een knalblauw zelfontworpen pak, dat het nummer een eerbetoon is aan hem. Het nummer is volgens Joost als het ware een brief, aangezien zijn vader hem ooit leerde dat de wereld geen grenzen heeft. Bij het maken van dit nummer heeft hij geprobeerd alle (muzikale) grenzen te verleggen.

'Europapa' heeft opnieuw een stampende gabberbeat, waar Joost met creatieve rijmschema's en woordspelingen op rapt en zingt, zowel in het Nederlands, als in het Engels en Duits. En hoewel het nummer heel vrolijk klinkt, is het einde ontzettend klein. Joost spreekt hier richting zijn overleden ouders. Hij vertelt dat hij dit onderdeel van het nummer ziet als een nieuw begin, na zijn rouw.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie