3FM nieuws

Hoe Anderson .Paak inspiratie haalde uit naakte vrouwen voor 'Malibu'

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe Anderson .Paak inspiratie haalde uit naakte vrouwen voor 'Malibu'

Het had niet veel gescheeld of Malibu had er totaal anders uitgezien dan zoals we het nu kennen. Het artwork stond al maanden vast: Anderson .Paak komt uit de zee lopen met een vrouw in zijn armen als een soort hedendaagse versie van Bay Watch' David Hasselhoff.

De foto was al gemaakt, maar op het allerlaatste moment besloot de zanger toch een streep door het idee te zetten. "Het idee vind ik nog steeds heel vet, maar in de praktijk bleek het veel te veel Fabio Lanzoni (een Italiaans model red.) te zijn. Godzijdank hadden we nog een concept liggen met een foto waarbij ik achter een piano zit die we uiteindelijk hebben uitgewerkt", zegt .Paak in gesprek met Genius.

Race tegen de klok

Terwijl de kunstenaars Dewey Saunders en Cory Gomberg tijdens Thanksgiving 2015 rond een dampende pan met Gumbo zitten, leggen ze de laatste hand aan het artwork van Malibu. Het is een aantal dagen nadat Anderson .Paak de stekker uit het oorspronkelijke idee heeft getrokken en ze hebben nog maar een paar uur om de definitieve versie aan te leveren. "De dag na Thanksgiving moest het artwork al worden aangeleverd, terwijl de nummers voor het album nog niet eens af waren! Het was echt een race tegen de klok waarbij er mega veel druk op ons lag", zegt de kunstenaar.

Het lukt de twee uiteindelijk om de albumhoes op tijd af te krijgen en .Paak is tevreden: "De cover is een reflectie van mijn muziek. Ik denk dat mijn geluid een collage is van verschillende genres uit verschillende decennia. Ik maak hiphop, soul, funk, jazz en rock en de cover reflecteert dat en laat zien wat ik doe als artiest.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The Beatles & Pink Floyd

De makers hebben verwerkt hoe vrij de multi-instrumentalist zich voelt terwijl hij nummers schrijft en maakt door een dromerige collage te maken. Het feit dat hij in zijn onderbroek zit, omringd door water en met een hoge hoed op symboliseert dat alles kan. "Binnenin zie je allemaal vrouwen zonder kleren zitten en eigenlijk staat het symbool voor alle afleiding in mijn hoofd die ik gebruik en omzet voor het schrijven van nieuwe muziek. Daarnaast zijn er ontzettend veel details verstopt. Dat is iets wat bewust wilde doen zodat je altijd nieuwe dingetjes kunt ontdekken. The Beatles en Pink Floyd deden dat ook: kleine boodschapjes in het artwork. Soms heb ik het gevoel dat het artwork in deze tijd veel minder belangrijk is dan vroeger terwijl ik er echt heel veel waarde aan hecht."

Meer van dit?

- Tame Impala's Currents zit vol met stromingen
- Nothing But Thieves liet zich voor Broken Machine inspireren door Japanse keramiek
- Sonic Highways van Foo Fighters verdeelt Amerika

Check tijdens het lezen gelijk even de 3FM Now Playing-lijst op Spotify en abonneer je gratis en voor niets hieronder.

Ster advertentie
Ster advertentie