3FM nieuws

Deze track zit achter het onheilspellende intro van Van God Los

  1. Nieuwschevron right
  2. Deze track zit achter het onheilspellende intro van Van God Los

Als je de BNNVARA-serie Van God Los weleens gezien hebt is de kans groot dat je je suf gezocht hebt naar de naam van de introtrack. Want shiiiit, wat klinkt die lekker zeg. Deze week check je hier alles wat je wilt weten over deze theme song!

Waargebeurde verhalen

In Van God Los worden waargebeurde verhalen over Nederlandse moorden verteld aan de hand van spannende afleveringen. Dat het slecht afloopt weet je al vanaf de eerste seconde. Toch wil je weten wie, wat, hoe en waarom er iemand vermoord is. En dát blijft vaak tot in de laatste minuut nog de grote vraag. Na de aflevering blijf je achter met een leeg gevoel en wil je maar één ding: nog een aflevering kijken. En dus ook nog een keer die theme song meepakken!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Evil Seeds

Het nummer dat je bij de intro van de serie hoort is 'Evil Seeds' van The Raveonettes. En da's best een goede match! De muziek die The Raveonettes maken klinkt namelijk rauw, onheilspellend en lekker edgy. Laat dat nou perfect bij de inhoud van Van God Los passen.

En ook qua tekst passen The Raveonettes wel bij de donkere sfeer van de serie: "When it rains on this town and in this heart, I betray the ones I've come to love the most / When I'm gone, like a raven in the grave, young lovers won't spring from these evil seeds"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De rockband komt oorspronkelijk uit Denemarken en bestaat uit slechts twee mensen, een zanger/gitarist en een zangeres/bassist. Hun debuutalbum verscheen al een tijdje terug, in 2003. In 2016 kwam hun meest recente album uit en vandaag de dag is het een beetje stil rondom de band... Misschien zitten ze alle afleveringen te bingen.

Lekker moody

Van God Los heeft het slim aangepakt wat betreft het gebruik van de theme song. In iedere aflevering begint met vage beelden van een moord. Je ziet echter net te weinig om te kunnen weten wie de moord pleegt. Net na het moment van de moord knalt het intro erin: kippenvel! De muziek zorgt ervoor dat je meteen in de nare vibe van de serie zit, waardoor je uiteraard wilt weten hoe het zover gekomen is. Het intro zit overigens ook bomvol wapens: messen, geweren, naalden en natuurlijk een hoop bloed. Hollandse gezelligheid ten top!

Terugkijken

Vorige maand werd Van God Los nog uitgezonden op NPO 3. Onder andere Mr. Polska had een rol te pakken in een van de zes afleveringen. Ben je benieuwd naar de serie? Je kunt 'm hier terugkijken!

Ster advertentie
Ster advertentie