3FM nieuws

Wat weet jij over stamceldonatie? Doe de test!

foto: KRO-NCRV YouTube
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat weet jij over stamceldonatie? Doe de test!

A.s. vrijdag (6 maart) staat de 3FM Special in het teken van stamceldonatie. Er is een groot tekort aan stamceldonoren en daardoor zijn veel mensen in levensgevaar. Hoeveel weet jij over dit onderwerp?

Onze eigen 3FM-dj Wijnand Speelman startte deze week al een eigen actie: Wijnie 2020. Hierin roept hij op om je aan te melden als stamceldonor. "Voor sommige leukemiepatiënten is genezing mogelijk dankzij stamceltransplantatie. Een genezingsmethode die meer aandacht nodig heeft." zegt hij op de campagnesite. Het is helaas nog steeds niet mogelijk om voor elke patiënt op tijd een passende stamceldonor te vinden. Meer stamceldonoren = meer levens redden. Dus meld je aan.

Wat weet jij over stamceldonatie?

In de 3FM Special van a.s. vrijdag spreekt Wijnand met experts over dit onderwerp én mensen die met stamceldonatie te maken hebben (gehad). Wij zijn benieuwd wat jij weet over dit onderwerp. Doe mee aan het volgende kleine onderzoek. Op het eind krijg je ook de optie om een vraag in te sturen voor de experts, mensen die stamceldonor zijn óf een stamceldonatie hebben ontvangen.

Ster advertentie
Ster advertentie