3FM nieuws

Luister vrijdag naar de 3FM Special over schulden bij jongeren

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Luister vrijdag naar de 3FM Special over schulden bij jongeren

Het hebben van schulden levert veel stress op bij jonge mensen. Een te dure studie, impuls aankopen, laks zijn met online betalingen, creditcard rekeningen of een stapel ongeopende brieven kunnen er voor zorgen dat jongeren in een uitzichtloze financiële situatie terecht komen. Tijd om het hier eens over te hebben!

3FM-dj Jamie Reuter praat met verschillende experts over het thema 'Schuld bij jongeren' in deze 3FM Special.

De totale studieschuld in Nederland is flink gestegen na het afschaffen van de basisbeurs. De gemiddelde studieschuld staat op 13.500 euro per persoon. De totale Nederlandse studieschuld is 19,3 miljard euro en ruim 750 duizend van de 18 tot en met 35-jarigen heeft weleens te maken met grote betalingsproblemen. Ai.

Afterpay, Klarna en betalen op rekening...

Vrijdagavond is Alyosha te gast, die zelf ooit een dwangbevel in de naam van de koning op de deurmat vond omdat hij hoge schulden had. Daarnaast is er ook Lisa, die bij Get A Grip werkt en jongeren helpt uit de schulden te komen. Samen met Jamie bespreken zij verschillende facetten van de schuldenproblematiek in Nederland.

3FM Special

Als je vragen hebt over schulden, struggle je zelf met schulden, of je vrienden? Dan kan je altijd je vragen sturen, via app van 3FM. De vragen worden dan tijdens de show beantwoord door Lisa en Ayosha. Wil je meeluisteren? Tune dan in van 22:00 tot 00:00 bij Jamie!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie