3FM nieuws

DeWolff speelt 'Will o' the Wisp' in de 3FM Live Box

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. DeWolff speelt 'Will o' the Wisp' in de 3FM Live Box

DeWolff is vanochtend vanuit hun thuisbasis Limburg afgereisd naar de 3FM Live Box om daar hun nieuwe track 'Will o' the Wisp' te spelen. Ze namen een gitaar, drumstel én een orgel mee om hun unieke sound goed neer te kunnen zetten bij Rob en Wijnand en de Ochtendshow.

'Will o' the Wisp'

Begin februari is het nieuwe album Love, Death & In Between van de psychedelische bluesrockband uitgekomen. Op de plaat schittert de track 'Will o' the Wisp', wat dwaallicht betekent. De lichtverschijnselen, die in oude volksverhalen boven moerassen en kerkhoven verschijnen, spelen een grote rol in het nummer en zou je als beeldspraak kunnen zien. De bijzondere muziekinstrumenten en poëtische lyrics zorgen ervoor dat je ruim 3 minuten met DeWolff mee dwaalt.

Check het optreden hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

DeWolff

De band is ontstaan in 2007, maar neemt ons met hun muziek mee terug naar de jaren '60 en '70. DeWolff bestaat uit de broers Pablo en Luka van de Poel en Robin Piso, en met elkaar verkopen ze grote zalen uit. Ook in het buitenland creëren ze een groeiende populariteit en zijn ze onlangs op tour geweest door Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Spanje en Engeland. De drie bandleden gaan daarnaast een mooi festivalseizoen tegemoet waar ze onder andere zullen optreden op het North Sea Jazzfestival en Spoorpark Live.

Het is nu al een succesvol 2023 voor DeWolff, want ze hebben gisteren ook nog eens via een Instagram post een eigen documentaire aangekondigd. In de documentaire Together At Kerwax, die aankomende zondag uitkomt, krijgen fans een kijkje achter de schermen bij het produceren van Love, Death & In Between in de Franse analoge studio Kerwax.

Bekijk hier de trailer:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie