Artiest

DeWolff

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. DeWolff
DeWolff is een driekoppige rockband die rechtstreeks uit de Keutelebeekdelta is gekropen om de wereld een flinke pot rauwe, psychedelische sixtiesbluesrock te serveren. Gewapend met een schreeuwend Hammond-orgel, een vette, krijsende gitaar, denderende drums en een soulvolle stem nemen de mannen van DeWolff je mee terug naar de jaren ’60 en ’70, toen bands als Led Zeppelin, Cream, Pink Floyd en Deep Purple hun hoogtijdagen vierden.

Piso & van de Poel

DeWolff richt zich op in 2007 in het plaatsje Geleen (Limburg) en bestaat uit Pablo van de Poel, broeder Luka van de Poel en Robin Piso.

Geen commentaar

De jonge mannen winnen in 2008 de landelijke finale van Kunstbende en is de eerste band in de Kunstbende-geschiedenis waarbij de jury geen enkel punt van kritiek had.

Thuis op het podium

In november 2008 speelt DeWolff bij De Wereld Draait Door en op 2 januari 2009 spelen ze in de grote zaal van Paradiso. Dit concert wordt vastgelegd in beeld en geluid en de band laat zien dat ze zich op het podium thuis voelen. Hun deels geïmproviseerde nummers duren live soms wel 15 minuten.

EP

De eerste EP van DeWolff verschijnt op 22 september 2008, op het label REMusic. De tracks zijn opgenomen, gemixed, engineered en geproduceerd door Eddy Bopp en Ernst van de Kerkhoff in Cloud Nine Studio te Sittard tussen april en juni 2008.

Debuutplaat

De jongens gaan 'gewoon' door met waar ze mee bezig zijn. Na meer dan 100 liveshows, veel euforische recensies, drie keer bij De Wereld Draait Door en twee keer een eigen show in de grote zaal van Paradiso, komt eind oktober 2009 de debuutplaat Strange Fruits And Undiscovered Plants uit. Bij dit album houdt de band de touwtjes stevig in handen. Samen met Rob Vanspauwen produceren ze de boel en Fred Kevorkian (bekend van White Stripes en U2) mastert het album in New York. In 2010 staat de band op Pinkpop en reist door België en Duitsland voor een clubtour.

Orchards/Lupine 

Begin januari 2011 komt het tweede studioalbum van DeWolff uit, genaamd Orchards/Lupine. De eerste single hiervan is: 'Pick Your Bones Out Of The Water'.

IV

Ook het derde album doet het goed bij de muziekpers. Hoewel de naam van het album (het derde album, genaamd IV?) nogal ambigu is, zijn de bedoelingen van de mannen van DeWolff dat geenszins. Ze blijven dampende rockers uit hun mouw schudden alsof het niets is.

In januari 2014 vertrekt de band naar Amerika, om samen met Mark Neill (de producer van Brothers van The Black Keys) hun vierde album op te nemen.