3FM nieuws

Music Treasures: Angelique had griep, maar kreeg er een gesigneerde LP van Thundercat voor terug

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Music Treasures: Angelique had griep, maar kreeg er een gesigneerde LP van Thundercat voor terug

We slingeren iedere zaterdag op 3FM.nl een stukje muziekliefde de wereld in met de Music Treasures! Een Music Treasure is een item, stukje merchandise of andere mooie herinnering die de liefde voor muziek van onze 3FM-dj's laat zien. Deze week: Angelique Houtveen met haar gesigneerde plaat van Thundercat!

Dit is niet zomaar een vinylplaat. Dit is een supergrote XL-versie van Drunk (2017) die een eigen vakje heeft in Angelique's supercliché IKEA Expedit-kast! De enige andere plaat die zo'n privilege verdient is DAMN. van haar muzikale liefde Kendrick Lamar, dus dat zegt wat. Maar waarom kiest Angelique voor Thundercat als Music Treasure?

Thundercat lovin'

Thundercat is een Grammy Award-winnende bassist die al met ontzettend veel mensen heeft samengewerkt: Childish Gambino, N.E.R.D., Flying Lotus, Mac Miller... And the list goes on! Angelique zag hem voor het eerst op het podium bij Erykah Badu in Paradiso en was meteen onder de indruk van hem: "Zijn basgeluid is heel duidelijk, je hoort het echt meteen als hij speelt. Hij is onderdeel van een jonge, toffe generatie die jazz, elektronica en hiphop heel tof mengt. Het is echt een heel veelzijdige en toffe artiest, die trouwens ook in een soort punkmetalgroep zit, Suicidal Tendencies."

Daarnaast is Thundercat muzikaal een van de meest open-minded artiesten die ze kent: "Op het album dat ik vasthoud, Drunk, werkt 'ie bijvoorbeeld samen met Michael McDonald, een soulzanger. En vijf minuten later speelt 'ie dan gewoon weer wat bas in voor Kendrick Lamar, het is echt te gek hoe hij overal mee bezig is. Weinig dingen zijn hem te gek."

Signeren

Eind 2017 zou Angelique te gast zijn bij De Wereld Draait Door, waar Thundercat optrad die avond. Alles was helemaal geregeld: ze zou hem introduceren, een minuutje genieten van zijn optreden en hem dan misschien achteraf nog even spreken. Maar ze werd ziek! Ze had keihard de griep te pakken en kon met geen mogelijkheid richting de TV-studio. Een van de DWDD-redacteuren regelde toen dat Thundercat deze plaat signeerde.

Angelique: "Zij heeft dat gewoon geregeld, zonder dat ik het wist en toen ik ziek op de bank lag. Ik kreeg ineens een appje met de onderstaande foto, dat hij die plaat aan het signeren is. Inclusief de juiste spelling van mijn naam ernaast, haha! Het was echt superlief dat zij dat deed en ook echt heel tof dat hij daar even de tijd voor nam na de uitzending."

Het universum doet zijn werk wel

Oke, goed verhaal. Maar toch valt het wel op dat Angelique niets van Kendrick Lamar gekozen heeft, want die staat toch wel altijd strak bovenaan haar lijstjes. Het probleem: alle platen heeft ze natuurlijk, maar nog niet gesigneerd! Angelique: "Ik heb zo ongeveer iedereen uit zijn entourage wel een keer ontmoet door de jaren heen, van saxofoonspeler tot producer. Alleen hem nog niet!"

Dus... gaat ze op handtekeningenjacht? Ligt er ergens een masterplan klaar om hem een keer 'per ongeluk' tegen het lijf te lopen? Nope. Angelique laat het lekker flowen: "Ik laat het even aan het universum over! Ik weet zeker dat het ooit gaat gebeuren, misschien tijdens Lowlands, misschien daarna. Maar dat het gaat gebeuren, staat vast. En dan is een handtekening niet het doel, ik wil dan het liefst echt even met hem praten en wat vragen stellen. Gewoon een goed gesprek hebben. Een eventuele foto of handtekening zijn dan gewoon extraatjes!"

Bevalt de muzieksmaak van Angelique je wel?

Abonneer je dan op deze playlist, ze updatet 'm elke week voor je!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ook te beluisteren op Apple Music & Deezer.

Ster advertentie
Ster advertentie