3FM nieuws

3FM Special: Seks, Liefde en Kutvoorlichting met Eva Koreman

  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM Special: Seks, Liefde en Kutvoorlichting met Eva Koreman

In deze 3FM-special gaat het deze week over #kutvoorlichting. Omdat voorlichting op scholen en die van je ouders je soms helemaal niet helpen bij het ontwikkelen van je eigen seksualiteit. 3FM-dj Eva Koreman belt onder andere met Lize Korpershoek, Ellen Laan en Linda de Munck. Wil je meeluisteren? Tune dan in van 22:00 tot 00:00 bij Eva!

Seksuele voorlichting op school

Seksuele voorlichting wordt vaak gegeven bij biologie op de middelbare school, maar veel jongeren kiezen dat niet in hun vakkenpakket en krijgen het daardoor alleen in de onderbouw. Als je dan rond de 16 jaar bent, moet je het allemaal maar weten. De leeftijd waarop jongeren voor het eerst seks hebben is ook verschoven, dat moet ook meegenomen worden in seksuele vorming. Daarnaast willen ze vragen kunnen stellen als ze iets tegenkomen. Sommige stellen die aan hun docent, maar anderen vinden dat misschien wat ongemakkelijk en lastig. Tijdens deze special besteden we aandacht aan seksuele voorlichting. Ellen Laan, seksuologe en directeur Seksueel Welzijn vertelt daar vanavond meer over!

"Mijn seks is stuk"

Bepaalde voorkeur of fantasie is niet gek. Het verhaal van Lize Korpershoek kan herkenbaarheid bieden. In haar documentaire 'Mijn seks is stuk' onderzoekt Lize Korpershoek waarom haar zin in seks binnen haar relaties altijd verdwijnt na de eerste verliefdheid. Is liefde houdbaar zonder seks? En waarom vinden we seks zo belangrijk?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Youtube en seksualiteit

Linda de Munck maakt sinds augustus 2010 video's op YouTube en dat is inmiddels uitgegroeid tot een kanaal waarop ze openhartig over seksualiteit praat en alles wat daarbij komt kijken! "Ik vind het super belangrijk om jongeren te laten weten dat ze niet de enige zijn met bepaalde (seksuele) struggles, daarom probeer ik zo open mogelijk taboes bespreekbaar te maken!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meeluisteren? Dat kan! Tune in vanavond om 22:00 uur, of kijk mee via 3fm.nl/live

Ster advertentie
Ster advertentie