3FM nieuws

14x waarom Dave Grohl jouw favoriete rocker moet zijn

foto: Nathan Reinds
 1. Nieuwschevron right
 2. 14x waarom Dave Grohl jouw favoriete rocker moet zijn

Foo Fighters frontman en ex-Nirvana dummer Dave Grohl heeft een boek geschreven. Het heet 'The Storyteller: Tales of Life and Music' Tijd om op een rijtje te zetten waarom Dave je favoriete rocker ooit moet zijn.

Redenen te over

Iedereen heeft zijn eigen favoriete Dave Grohl-verhaal. Door het schrijven van een boek zijn er weer een paar nieuwe bijgekomen. Samen met wat oude anekdotes vormen ze deze lijst.

 1. Hij speelde in het Witte Huis en werd door George W. Bush "dude" genoemd. Het begin van één van velen optredens daar.
 2. In Australië liet hij stadionshows verplaatsen, zodat hij naar het schoolfeest van zijn dochter kon vliegen.
 3. Je verwacht het niet: PSY’s 'Gangnam Style' is één van zijn favoriete nummers ooit.
 4. Dave werd gedumpt toen hij dertien jaar oud was door Sandi. Hij droomde over het spelen in een stadion en dat zij vooraan stond, dertig jaar later is deze droom tijdens de Wasting Light-tour alsnog werkelijkheid geworden.
 5. In 2015 bouwde hij een troon, zodat hij alsnog kon optreden ondanks een gebroken been. Weet je nog?
 6. In Amsterdam is hij een keer verzeild geraakt tussen rellen met krakers.
 7. Dave ziet muziek in kleuren. Sterker nog: hij gebruikt LEGO om de structuur van liedjes in te beelden.
 8. Toen hij klein was, wilde hij een UFO-expert worden. 'Foo Fighter' was een term die in de Tweede Wereldoorlog werd gebruikt om ufo's te beschrijven.
 9. Voor hun tour in 2011, hebben ze hun rider aangeleverd als een kleurboek. Zo komen die verzoeken voor blauwe M&M's toch een stuk liever over.
 10. Dave Grohl heeft een grote liefde voor barbecuen. Host met alle liefde feestjes voor honderd man, met zijn eigen huge ass barbecue. Sorry vega's!
 11. Hij verraste een overwerkte verpleger op de IC met een livestream.
 12. Drummen met je tanden? Jawel Mr. Grohl kan dat. Kurt Cobain is de enige bekende van Dave die dat ook kon.
 13. Niet zo leuk, wel legendarisch: in Australië heeft Dave een keer een nacht in de cel moeten slapen omdat hij betrapt was tijdens rijden onder invloed. Tijdens het Big Day Out festival koos hij ervoor om een scooter te huren in plaats van de shuttleservice. Na het optreden, op de weg terug, kwam hij een politiecheck tegen. Ai.
 14. Dave had de keuze om lid te worden van Tom Petty and the Heartbreakers. Na een gezamenlijk optreden bij Saturday Night Live kreeg hij de rol als drummer aangewezen. Pearl Jam was ook een optie.

Nog meer van dit soort smul verhalen horen? Vanaf nu is er een boek en stiekem heeft Dave een Instagram account, waarop hij ook veel verhalen deelt.

Ster advertentie
Ster advertentie