3FM nieuws

Anke fietst van Utrecht naar Heerlen voor 3FM SR19

  1. Nieuwschevron right
  2. Anke fietst van Utrecht naar Heerlen voor 3FM SR19

Anke komt in actie voor 3FM Serious Request: The Lifeline door 178 kilometer te fietsen en daarmee haalt ze geld op voor de slachtoffers van mensenhandel.

Anke heeft een verstandelijke beperking en autisme, maar daardoor is ze niet minder fanatiek. Aan de telefoon vertelt ze dat ze met haar actie ook andere mensen wil stimuleren om iets te gaan doen voor 3FM Serious Request: The Lifeline: "Als ik het kan, kunnen anderen het ook. Het belangrijkste is om gewoon in jezelf te geloven."

Van Heerlen naar Utrecht

In de week voor kerst gaan de 3FM-dj's eindeloze kilometers lopen en daarom wil Anke hen een steuntje in de rug geven door zelf ook een actieve bijdrage te leveren. Dat pakt ze groots aan: ze fietst zo'n 178 kilometer en voor deze uitdaging is ze al flink aan het trainen. Dat is ook wel nodig aangezien de fietstocht maar liefst 9,5 uur zal duren. Op 27 november gaat ze beginnen aan de lange rit en tot die tijd kun je haar actie nog steunen. Doneren doe je hier!

3FM Serious Request: The Lifeline

Met 3FM Serious Request: The Lifeline gaan we de strijd aan tegen mensenhandel. ‘Mensenhandel’ staat voor uitbuiting, in combinatie met bedreiging, geweld, afpersing, misleiding of machtsmisbruik. Een kwart van de slachtoffers is minderjarig: jonge mensen lopen meer risico, net als mensen die op de vlucht zijn.

Mensenhandel komt overal ter wereld voor, óók in Nederland. De meest bekende vorm is uitbuiting in de seksindustrie (denk bijvoorbeeld aan loverboys), maar ook gedwongen arbeid en gedwongen criminaliteit zijn vormen van mensenhandel.

Wil jij ook in actie komen?

Dat kan, heel graag zelfs! Op de actiepagina kun je een eigen actie aanmaken of je kunt één van de kant-en-klare acties kiezen en daarmee ga jij óók de strijd aan tegen mensenhandel.

Ster advertentie
Ster advertentie