3FM Serious Request

Kom in actie voor 3FM Serious Request: The Lifeline 2019

  1. Nieuwschevron right
  2. Kom in actie voor 3FM Serious Request: The Lifeline 2019

Drie dj-teams gaan in de week voor kerst de tocht aan om van Goes naar Groningen te lopen voor slachtoffers van mensenhandel. Samen met het Rode Kruis en de rest van Nederland leggen ze bijna 500 km af om geld in te zamelen. En jij kan ook helpen door in actie te komen.

Kom in actie!

Deze week staat volledig in het teken van een eigen actie opstarten. Alle 3FM-dj's zetten hun eigen actie op en roepen daarmee jou ook op om in actie te komen.

In actie komen kan op tal van verschillende manieren. Van flessen inzamelen tot een eigen evenement organiseren. Heb je inspiratie nodig? Via deze link kom je op de 'Kom In Actie'-pagina terecht waar je tips vindt en je eigen actie kan aanmelden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het doel

‘Mensenhandel’ staat voor uitbuiting, in combinatie met bedreiging, geweld, afpersing, misleiding of machtsmisbruik. Een kwart van de slachtoffers is minderjarig: jonge mensen lopen meer risico, net als mensen die op de vlucht zijn.

(Jonge) mensen die worden uitgebuit zitten gevangen in een mensonwaardige situatie, met grote psychische en fysieke gevolgen. Ze moeten niet alleen vernederend, zwaar of gevaarlijk werk doen waar ze nauwelijks voor betaald krijgen, maar zitten ook in constante angst: ze zijn niet vrij om te kiezen wat ze met hun leven doen.

Mensenhandel komt overal ter wereld voor, óók in Nederland. De meest bekende vorm is uitbuiting in de seksindustrie (denk bijvoorbeeld aan loverboys), maar ook gedwongen arbeid en gedwongen criminaliteit zijn vormen van mensenhandel.

DIT KAN HET RODE KRUIS MET JOUW DONATIE

Voorlichten en voorkomen
Het Rode Kruis leert kwetsbare jongeren hoe ze uit de handen van mensenhandelaren blijven. Vrijwilligers geven voorlichting tijdens publieke bijeenkomsten, via individuele gesprekken en door het verspreiden van folders aan kwetsbare groepen. Ook traint het Rode Kruis docenten en hulpverleners om mensenhandel beter te herkennen, zodat ze slachtoffers beter en eerder kunnen helpen.

Ondersteunen
Slachtoffers van mensenhandel krijgen psychosociale ondersteuning van het Rode Kruis. In een groepssessie van 10-15 personen kunnen mensen die te maken hebben gehad met seksuele uitbuiting of andere traumatische situaties hun ervaringen delen en verwerken.

De toekomst
Zelf geld verdienen maakt jonge mensen minder kwetsbaar voor mensenhandelaren. Daarom zorgt het Rode Kruis dat slachtoffers van mensenhandel door middel van een praktische training, weer beter toegang krijgen tot de arbeidsmarkt.

Ster advertentie
Ster advertentie