3FM nieuws

Leerlingen uit Goes komen in actie voor 3FM Serious Request: The Lifeline

  1. Nieuwschevron right
  2. Leerlingen uit Goes komen in actie voor 3FM Serious Request: The Lifeline

Leerlingen van de Deltaschool en Mytylschool De Sprienke komen in actie voor 3FM Serious Request: The Lifeline door geld in te zamelen voor slachtoffers van mensenhandel.

De Deltaschool en Mytylschool De Sprienke zijn scholen voor leerlingen van 4 tot en met 18 jaar met een lichamelijke- en/of geestelijke beperking, langdurig of chronische ziekte en zeer moeilijk lerende kinderen. Supertof dat zij zich inzetten voor The Lifeline en wat extra steun bij de acties is altijd welkom, dus doneer hier!

Flessenactie

De leerlingen halen geld op door lege flessen in te zamelen en ze zijn creatief bezig om zoveel mogelijk flessen in te zamelen: "Door heel de school hangen posters, dat wij mee doen met deze actie."

Tot en met 18 december halen ze geld op door aan ouders, verzorgers en collega's te vragen om lege flessen mee te nemen zodat ze statiegeld verzamelen wat ze doneren aan 3FM Serious Request: The Lifeline. De actie is al een groot succes: de lege flessen stromen binnen!

Sponsorloop

Ook houden de leerlingen nog een sponsorloop die plaatsvindt in Goes. Hiermee wordt ook geld opgehaald en er is ook een toepasselijk thema verbonden aan de sponsorloop: kerst. De datum van deze sponsorloop volgt nog!

Hoe kan ik helpen?!

Wil jij ook in actie komen voor de slachtoffers van mensenhandel? Help de leerlingen dan met geld ophalen en geef een donatie! Tip: je kunt natuurlijk ook zelf je flessen inzamelen en het statiegeld doneren!

3FM Serious Request: The Lifeline

Met 3FM Serious Request: The Lifeline gaan we de strijd aan tegen mensenhandel. ‘Mensenhandel’ staat voor uitbuiting, in combinatie met bedreiging, geweld, afpersing, misleiding of machtsmisbruik. Een kwart van de slachtoffers is minderjarig: jonge mensen lopen meer risico, net als mensen die op de vlucht zijn.

Mensenhandel komt overal ter wereld voor, óók in Nederland. De meest bekende vorm is uitbuiting in de seksindustrie (denk bijvoorbeeld aan loverboys), maar ook gedwongen arbeid en gedwongen criminaliteit zijn vormen van mensenhandel.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wil jij ook in actie komen?

Dat kan, heel graag zelfs! Op de actiepagina kun je een eigen actie aanmaken of je kunt één van de kant-en-klare acties kiezen en daarmee ga jij óók de strijd aan tegen mensenhandel.

Ster advertentie
Ster advertentie