3FM nieuws

Lady Gaga's 'Five Foot Two' docu in 4 woorden

  1. Nieuwschevron right
  2. Lady Gaga's 'Five Foot Two' docu in 4 woorden

Nu Lady Gaga's veelbesproken documentaire uit is vraag je je natuurlijk af wat er allemaal te zien valt, toch? Vandaar dat we alle belangrijke dingen even op een rijtje zetten. Kun je 'm daarna altijd nog gaan kijken. Of niet.

Gaga heeft de afgelopen jaren talloze albums, optredens en bijzondere outfits op ons afgevuurd. Toch zit er meer verborgen onder haar vleesjurk dan je denkt. Naast salmonella dan.

Mannen

Ze heeft het over de break-up met Taylor Kinney. "Taylor wie?" Die ene uit Vampire Diaries. Daarnaast heeft Gaga het over de met seksisme doordrenkte producerswereld, wat soms veel impact heeft op vrouwelijke artiesten. Kort samengevat: mannen zijn allemaal klootzakken. Behalve Mark Ronson dan, die haar album Joanne produceert. Gaga toont hem daarom wat extra liefde door een deuk ter grootte van een rugbybal in zijn auto te rijden. Lief!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wiet

Dat ze überhaupt nog kon rijden vinden we knap, ze rookt namelijk meer wiet dan een gemiddelde toerist in Amsterdam. Bijna elke scène is er wel een jointje te zien. Niet alleen rookt ze recht in de camera, maar ook in haar opa's auto, in de studio en bij Beyoncé thuis. Queen B krijgt er echter alleen maar paniekaanvallen van als Gaga met negen joints in een hoekje van de kamer zit te smoken.

Joanne

Toch is 't buiten al het gerook leuk om te zien hoe het creatieve proces verloopt bij Gaga. Zo is te zien hoe ze (stoned) met producers Mark Ronson, Bloodpop en zangeres Florence Welch (Florence + The Machine) werkt aan haar laatste album Joanne. Ze neemt ook zelf veel promotie op zich. "I'm going to fight like f**cking hell for them to f**cking love this", aldus Gaga. Iets later loopt ze zelf de plaatselijke Walmart binnen om al haar albums vooraan te zetten en er zelf twee te kopen. Betere marketing is er niet!

Superbowl

Het grote hoogtepunt van de docu is echter de Superbowl Halftime Show, de pauzeshow van de Amerikaanse footballfinale waar Lady Gaga eerder dit jaar mocht optreden. "Why is there a football game before the Lady Gaga show?" In de film is te zien hoe ze, strijdend met chronische pijn aan haar lichaam toch een stadionshow weet neer te zetten. Ze heeft last van fibromyalgie en naschokken van een gebroken heup waardoor ze vaak last heeft van hevige spier- en gewrichtspijn. Toch geven d'r fans en de adrenaline haar op zo'n moment de kracht om door te gaan.

Helaas geldt dit niet voor elke fan. Eén specifieke fan in de docu racet namelijk sneller van plek A naar B dan Gaga en schreeuwt "Mommy! Mommy!" totdat ze een handtekening krijgt.

Al met al is Lady Gaga een superster die dus echt op haar eigen manier omgaat met de struggle van het beroemd zijn. Om eerlijk te zijn blijft het toch ontzettend knap om te zien hoe ze het allemaal doet, al mag ze wel een jointje of drie minder roken. Hebben we meteen minder autodeuken in de wereld.

Ster advertentie
Ster advertentie