3FM nieuws

Martin Garrix maakt inspirerende track met 60-jarige straatmuzikant

  1. Nieuwschevron right
  2. Martin Garrix maakt inspirerende track met 60-jarige straatmuzikant

Na Bebe Rexha, Dua Lipa, Troye Sivan en Khalid staat er nu een verrassende naam naast Martin Garrix op zijn nieuwste single. Die van Mike Yung. Wie? Precies. Jij kent hem misschien niet, maar in Amerika is de zestigjarige metro-zanger een fenomeen. Resultaat: de ultieme feel good empowering plaat van dit moment.

In 2016 wordt Mike Yung voor het eerst opgemerkt in een metrostation in New York. Een plek waar hij al tientallen jaren iedere dag zingt en optreedt. Een voorbijganger legt hem vast en in no time gaat hij viral. Binnen de kortste keren mag hij bij meerdere late night shows langskomen, waar een deelname aan America's Got Talent op volgt. Hij haalt de halve finale en ziet zijn droom eindelijk werkelijkheid worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Samenwerking

Maar hoe komt Martin Garrix er dan bij om met hem samen te werken? In een interview vertelt de Nederlander hoe hij hem tegenkwam. "He's an amazing singer. I've seen him on video, singing in the subway New York. His story ... he has been singing in the subway for 38 years. I invited him to Amsterdam, we had an amazing week, wrote music on a boat with a guitar."

Het was wel een verrassing voor Mike toen Martijn opeens belde! Op Twitter schrijft hij: "This guy Martin Garrix could work with anyone. Why he chose to work with a 60 yr old like me was always confusing. But now we have a song coming out this Friday. Hopefully this shows labels I still got what it takes. Martin thank u for the opportunity and I love you man."

'Dreamer'

Zo kwam het nummer 'Dreamer' tot stand. Een productie van Martin Garrix met de prachtige stem van Mike, die samen het verhaal van deze bijzondere New Yorker vertellen. De videoclip is dan ook een weerspiegeling van zijn leven. Ze gaan terug naar het metrostation waar het ooit allemaal begon en laat de weg zien tot aan dat moment dat Martijn de zanger opbelt en uitnodigt om naar Amsterdam te komen.

Ben je een beetje down vandaag? No worries! Ga lekker zitten, kijk deze clip en je kan de wereld meteen weer aan!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie