5 Essential Tracks

Martin Garrix over het begin van zijn carrière en zijn grootste inspiraties

foto: Bullet-Raymond van Olphen
  1. Nieuwschevron right
  2. Martin Garrix over het begin van zijn carrière en zijn grootste inspiraties

Op 16-jarige leeftijd brak Martijn Garritsen, oftewel Martin Garrix, door met 'Animals'. Nog geen 3 jaar later, in 2016, wordt hij benoemd als beste dj van de wereld met een nummer één plek in de DJMAG top 100, dat gebeurde in 2017 nog een keer. Michiel sprak 'm over het begin van zijn carrière en waar hij nu staat aan de hand van Martins 5 Essential Tracks.

Martin Garrix noemt tracks van toen hij vier jaar oud was, tot tracks die hij recent uitbracht en een nieuw hoofdstuk betekende voor zijn carrière. Alles komt aan bod!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jong geleerd oud gedaan

Als jonge jongen speelt Martin Garrix gitaar en begint hij zijn computer te gebruiken om gitaar melodieën in te stoppen. Wanneer hij Tiësto op de Olympische Spelen hoort in 2004 wordt hij razend enthousiast om er meer mee te gaan doen. De liefde voor elektronische muziek groeit en hij gaat er werk van maken door naar de Herman Brood Academie te gaan. Dat pakt goed uit, want toen hij tijdens zijn schooltijd 'Animals' uitbracht was hij binnen no-time een van de meest succesvolle jonge DJ's.

Nieuwe wegen

Wanneer Martin steeds populairder wordt groeien de spanningen tussen hem en zijn label. Hij vindt het niet chill dat tracks eigendom zijn van zijn label wanneer hij op 'render' drukt. Hij slaat een nieuwe weg in en begint voor zichzelf. Dat pakt fantastisch uit, want met die nieuwe creatieve vrijheid brengt hij 'In The Name Of Love' uit en begint hij aan een nieuw hoofdstuk.

DE 5 ESSENTIAL TRACKS PODCAST

Elke week hoor je 5 Essential Tracks ook op KX Radio. Je checkt de podcast hier.

MEER ZIEN?

Bekijk meer 5 Essential Tracks van andere artiesten via het 5 Essential Tracks Youtube-kanaal!

Ster advertentie
Ster advertentie