3FM nieuws

Nooit meer lang in de rij voor je wc-bezoekje op festivals

  1. Nieuwschevron right
  2. Nooit meer lang in de rij voor je wc-bezoekje op festivals

Op een festival naar de wc gaan is geen pretje en al helemaal niet als je er ook nog eens twintig minuten voor in de rij moet staan... Zeiden we pretje? Verkeerde woordkeuze. Noem het gerust een regelrechte hel!

In de rij

Tijdens een optreden van je favoriete band even snel op en neer voor een toiletbezoekje is gewoon geen optie. Op een gemiddeld festival sta je minimaal een kwartier in een stinkende rij, hopend dat het water wat in kleine beekjes onder je voeten de heuvel afstroomt ook echt water is. Dat vonden twee Vlaamse onderzoekers aan de Universiteit van Gent dus ook en waren ervan overtuigd dat dit beter kon. Zij bedachten een toiletopstelling die voor de beste doorstroom van (voornamelijk vrouwelijke) toiletgangers zorgt.

De oplossing

Onze vrienden van NOS op 3 maakten deze handige video waarin het verhaal precies duidelijk wordt. Naar de wc gaan op een festival zal nooit meer hetzelfde zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nederland is een voorloper

En nu denk jij vast: hé, dit doen Lowlands en Best Kept Secret bijvoorbeeld toch allang? Klopt! In Nederland is het duidelijk een stuk beter geregeld dan bij onze zuiderburen. Neemt niet weg dat dit filmpje precies beargumenteert waarom het dus werkt en hopelijk een eyeopener is voor alle andere festivals én ook concertzalen. Daar kan namelijk nog een hoop verbeterd worden aan je toiletbezoekje.

Ster advertentie
Ster advertentie