3FM nieuws

Vier de zomertijd met deze 11 gratis festivals in Nederland

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Vier de zomertijd met deze 11 gratis festivals in Nederland

Zomertijd is festivaltijd, en Nederland is een broedplaats van muzikale evenementen die jouw zomer onvergetelijk maken. Maar wie zegt dat plezier duur moet zijn? Er zijn tal van gratis festivals verspreid over het hele land, waar je kunt genieten van geweldige muziek, de echte festivalvibe en een flinke dosis gezelligheid, zonder je portemonnee te legen. Dus pak je agenda erbij en noteer deze elf gratis festivals die je dit jaar niet mag missen getipt door de Whatsapp Community van 3FM.

Want even, een ticketje voor een gemiddeld weekendfestival loopt al snel over de 200 euro heen. Daar kun je toch flink wat munten van kopen op een gratis festival. Tel uit je winst!

1. Appelpop - Tiel (13 en 14 september)

Appelpop, het grootste gratis muziekfestival van Nederland, dompelt Tiel weer onder in een muzikale extravaganza. Met een indrukwekkende line-up van nationale en internationale artiesten belooft dit festival een feest te worden om nooit te vergeten. Onder andere Douwe Bob, MEROL, De Jeugd Van Tegenwoordig en DI-RECT staan op de line-up.

2. Heideweek - Ede (23 t/m 31 augustus)

De Heideweek in Ede viert de prachtige heidevelden van de Veluwe met negen dagen lang vol festiviteiten. Naast muziek zijn er ook tal van andere activiteiten, waaronder sportevenementen, markten en theateroptredens. The Dirty Daddies, Rolf Sanchez, Marco Schuitmaker en OG3NE staan onder andere op het programma.

3. Reuring - Purmerend (28 t/m 30 juni)

Reuring Festival in Purmerend brengt straattheater, circusacts, dans en muziek samen in een bruisend programma dat de straten van de stad tot leven brengt. Een absolute aanrader voor liefhebbers van kunst in al haar vormen!

4. Breda Barst - Breda (6 en 7 september)

Breda Barst, hét pop- en rockfestival van Breda, is een jaarlijkse traditie die duizenden muziekliefhebbers trekt. Met diverse podia, van alternatieve rock tot elektronische beats, is er voor ieder wat wils.

5. Metropolis - Rotterdam (7 juli)

Metropolis Festival in Rotterdam is al meer dan drie decennia een begrip in de Nederlandse festivalkalender. Ontdek opkomende talenten en gevestigde namen in een relaxte sfeer in het prachtige Zuiderpark.

6. Festival van het Levenslied - Tilburg (8 en 9 juni)

Het Festival van het Levenslied in Tilburg brengt het beste van het Nederlandse levenslied samen op één podium. Laat je meeslepen door de emotie en oprechtheid van de Nederlandstalige muziek tijdens dit gratis festival. Verwacht artiesten als Jan Smit, John West, Django Wagner en Frans Bauer op dit festijn.

7. Vierdaagsefeesten - Nijmegen (13 t/m 19 juli)

Niet alleen met het Glazen Huis is het feest in Nimma. De Vierdaagsefeesten in Nijmegen vieren de beroemde Nijmeegse Vierdaagse met een week vol feestelijke activiteiten. Met meer dan 40 podia verspreid door de stad is er altijd wel iets te beleven. De eerste namen zijn o.a. Ben­ny Rodrigues, Dig­gy Dex, Frans Bauer, Fresku, Gold­ki­mono, Mar­co Schuit­mak­er, Paul Elstak, Rad­i­cal Redemp­tion en WIES.

8. Maaiveld - Apeldoorn (8 en 9 mei)

Maaiveld Festival in Apeldoorn combineert muziek, kunst en cultuur in een uniek tweedaags evenement. Verwacht verrassende optredens, interactieve kunstinstallaties en een levendige festivalmarkt. O.a. Douwe Bob, MEROL en The Cool Quest komen spelen.

9. Wantijpop - Dordrecht (8 juni)

Wantijpop in Dordrecht is een gratis toegankelijk festival dat de beste nationale en internationale acts samenbrengt. Met een mix van pop, rock, elektronica en meer belooft dit festival een dag vol muzikale ontdekkingen. Op zaterdag 6 april droppen ze de eerste namen.

10. Temper Blok Party - Bibelot, Dordrecht (27 april)

Ook in Dordrecht is het Temper Blok Party bij Bibelot. Dé manier om koningsdag te vieren met een stevige dosis muziek. Ontdek lokale talenten en geniet van alle Punk/Garage/Rock op dit gratis festival.

11. Bevrijdingsfestivals - Door heel het land (5 mei)

Van Friesland tot Limburg, overal vinden op 5 mei festivals plaatst om de vrijheid te vieren. Met meer dan 200 optredens in veertien steden door heel het land. De Bevrijdingsfestivals zijn al meer dan 30 jaar een begrip in Nederland. Check de site om te kijken waar er eentje bij je in de buurt is en wat de line-up is.

Ster advertentie
Ster advertentie