Artiest

Superorganism

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Superorganism
De achtkoppige, multinationale groep Superorganism is opgericht om muziek weer wat gezelliger te maken: "It has been so serious for the past few years. It feels like pop music needs a bit more fun injected!" Nou, dat is ze gelukt!

Online is alles

Jaren geleden leerden de leden van Superorganism elkaar kennen via verschillende fora op het internet. Ze besloten om elkaar muziek te sturen, maar misten nog een goede frontvrouw. Een tijdje later kwamen ze online Orono tegen. Zij stuurde wat demo's in en de groep was meteen fan. Inmiddels is de hele club naar Londen verhuisd om te werken aan hun muziekcarrière.

Ze wonen daar met z'n allen in een huis met vier slaapkamers, dus je zou zeggen dat dit veel mogelijkheden biedt voor spontane jamsessies. Het tegendeel is waar: "Even when we live together, we do a lot of the work by sending electronic files between each other in our rooms. It's a bit like a cult, haha!"

Een beetje vreemd, maar wel lekker

Superorganism is maf, maar wel helemaal op hun eigen manier. Als ze een land zouden zijn, was 'Wrecking Ball' hun volkslied geweest. Op hun album staat een nummer dat volledig is opgedragen aan garnalen. En naast muziek maakt Superorganism ook hun eigen fanfiction. De groep gaat alle kanten op, net als hun muziekvideos.

Trippy

Live is Superorganism te vergelijken met... ja... met wat eigenlijk? Een trip? Een droom? Verwacht in ieder geval tamboerijnen, glitters en blije koppies, wat dat is hun basisuitrusting.

Tijdens Eurosonic Noorderslag speelde Superorganism een liveset in de 3FM-studio. Gewoon lekker op de grond, meer hebben ze niet nodig!