3FM nieuws

De nieuwe Superorganism is alles wat je op het internet vindt en meer

  1. Nieuwschevron right
  2. De nieuwe Superorganism is alles wat je op het internet vindt en meer

Mocht je nogal wat tijd op het internet spenderen, dan voel je je vast enorm thuis bij Superorganism. Zij lijken zó van het internet geplukt en in een clubje gezet. Hun nieuwste single heet 'Night Time' en klinkt precies zoals je verwacht van de groep. Lekker indie, een tikkeltje vaag maar wel als een perfecte festival track!

Internetgeneratie

De track gaat overduidelijk over de generatie mensen die leeft van het internet. "They said sleep is for the weak. And gave into the mantra, the scene was derelict. The Facebook propaganda, my router is a candle. That ignites my slim innocence. And I see how this was so dull. But I liked the blue brittleness." Check de trippy clip bij de track hier.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Muziek gezelliger maken

De achtkoppige, multinationale groep Superorganism is opgericht om muziek weer wat gezelliger te maken: "It has been so serious for the past few years. It feels like pop music needs a bit more fun injected!" Nou, dat is ze gelukt! Met hun eigenzinnige liedjes en nogal uitgesproken stage presence schotelen ze menig muziekliefhebber een show voor die ze niet snel meer zullen vergeten.

Jaren geleden leerden de leden van Superorganism elkaar kennen via verschillende fora op het internet. Toen het duidelijk was dat ze samen muziek wilden blijven maken, verhuisden ze met zijn achten naar een huis in Londen. Daar zitten ze nu gezellig met zijn allen muziek te maken!

Nummer 10 op de 3FM Live List

Wij bij 3FM zijn fan van Superorganism en daarom staan zij ook op nummer 10 van de 3FM Live List. De afgelopen tijd stond Superorganism al in de Sugarfactory en op Eurosonic. Nu touren ze vooral in Engeland en Amerika, maar in juni komen ze weer effe langs. Dit keer bij Best Kept Secret. LCD Soundsystem, Arctic Monkeys, Chvrches, Tyler the Creator, Wolf Alice, Ray Fuego, Vince Staples en Naaz kom je er ook tegen. Check hier de gehele 3FM Live List.

Ster advertentie
Ster advertentie