Artiest

Fedde Le Grand

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Fedde Le Grand
Fedde Le Grand is een Utrechtse DJ die 2006 in en buiten Nederland een grote hit scoort met de single 'Put Your Hands Up For Detroit'. Het nummer bereikt in Engeland de nummer 1-positie.

Drive-in ShowFedde Le Grand, in 1977 geboren te Utrecht, is al op jonge leeftijd als DJ in plaatselijke clubs in zijn geboortestad te bewonderen. Ook heeft hij zijn eigen drive-in show op poten gezet.TalentHet talent van Le Grand blijft niet onopgemerkt. Als hij wordt gevraagd om te draaien in De Danssalon in Eindhoven breekt hij definitief door.

Hij mag als DJ fungeren in de grootste clubs van Nederland en is een graag geziene gast in het programma Ministry Of Beats van 3FM.'Put Your Hands Up For Detroit'Het grote publiek maakt in 2006 via de single 'Put Your Hands Up For Detroit' kennis met Fedde Le Grand. Het nummer bereikt de vijfde plaats in de Nederlandse hitlijsten en haalt zelf de bovenste positie in de Engelse charts.

Samen met DJ Funkerman brengt Fedde Le Grand in april 2007 het nummer 'Wheels In Motion' uit.Live EarthDat Fedde le Grand ook het beste voor heeft met ons klimaat laat hij tijdens het wereldwijde evenement Live Earth blijken. Samen met de Deense zangeres Ida Corr heeft hij een speciaal nummer gemaakt voor Live Earth, getiteld Mirror 07-07-07.

Tijdens Live Earth Alert!, op 7 juli in Amsterdam, spelen Fedde le Grand en Ida Corr het dansnummer live in een speciale uitvoering, compleet met blazers en strijkers.

Tracks van Fedde Le Grand